Krulj: Obnoviti pregovore, da Fijat ne ode za Poljsku

Izvor: Blic, 15.Jul.2017, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krulj: Obnoviti pregovore, da Fijat ne ode za Poljsku

Bilo bi dobro da se dijalog predstavnika radnika kragujevačkog Fijata sa predstavnicima te kompanije što je moguće pre obnovi jer je to u interesu pre svega samih radnika i sadašnje i buduće proizvodnje u toj fabrici, izjavio je danas ekonomski savetnik u vladi Srbije Vladimir Krulj, navodeći da bi Fijat mogao da izmesti proizvodnju u Poljsku.

Krulj je na RTS rekao da svako odustajanje od dijaloga u "Fijatu" ne nosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dobru poruku za bilo koga, te da je izbegavanje dijaloga generisanje problema.

Postavio je pitanje ko zapravo dobija odustajanjem od pregovora, navodeći da se zna ko gubi odustajanjem od razgovara, a to su, kaže, radnici, Grad Kragujevac, cela Srbija.

Naveo je da je izvoz, odnosno spoljnotrgovinska razmena u kojoj Fijat učestvuje u našem bruto domaćem proizvodu velika, te da je cilj da imamo što veći broj moćnih firmi u svim sektorima jer se tako gleda ekonomska snaga jedne države.

Više je nego jasno, navodi Krulj, da je Vlada zauzela stav po nekim bitnim pitanjima, da su radnici razgovarali i sa premijerkom Anom Brnabić, te da je vlada ispregovarala bonus efikasnosti.

- To znači praktično, što se više proizvodi i prodaje toliko bolje za one koji su naproduktivniji - rekao je Krulj navodeći da je pitanje povećanja plata ostavljeno kao otvorena mogućnost ali da to takođe zavisi od tržisnih uslova.

Urađena je, navodi, i analiza proizvodnog procesa u Fijatu i samim tim poboljšanje položaja radnika u fabrici, te postoji dogovor sa gradom Kragujevcem da se obezbedi i noćni prevoz radnika.

Kako je naveo, kolektivni ugovor štiti i firmu i zaposlene.

- Mislim da je bitno što kolektivni ugovor garantuje radna mesta. Kljucno pitanje je zašto prekidati dijalog - kaže Krulj.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Krulj: Što prije obnoviti dijalog radnika i predstavnika Fijata

Izvor: Capital.ba, 16.Jul.2017, 08:31

BEOGRAD,  Bilo bi dobro da se dijalog predstavnika radnika kragujevačkog Fijata sa predstavnicima te kompanije što je moguće prije obnovi jer je to u interesu prije svega samih radnika i sadašnje i buduće proizvodnje u toj fabrici, izjavio je  ekonomski savjetnik u vladi Srbije Vladimir Krulj.   Krulj...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.