Đurić u prvoj zvaničnoj poseti Mađarskoj: Borićemo se svim sredstvima protiv rezolucije, zahvalnost Mađarskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2024, 03:30

Đurić u prvoj zvaničnoj poseti Mađarskoj: Borićemo se svim sredstvima protiv rezolucije, zahvalnost Mađarskoj

Ministar spoljnih poslova Marko Đurić boravi danas u Budimpešti, gde je tokom svoje prve bilateralne posete razgovarao sa ministrom spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peterom Sijartom i kome se zahvalio na stavovima Mađarske po pitanju članstva tzv. Kosova u Savetu Evrope i rezoluciji o Srebrenici i dodao da će Mađarska uvek imati podršku Srbije.
Dvojica šefova diplomatije razgovarali su i o bilateralnim odnosima dve zemlje, kao i o aktuelnim političkim pitanjima i situaciji u regionu.
"Veliko mi je zadovoljstvo i čast što svoj mandat počinjem posetom bratskoj i prijateljskoj Mađarskoj. Odnosi Srbije i Mađarske su zahvaljujući predsednicima Aleksandru Vučiću i premijeru Viktoru Orbanu doživeli...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Momirović otvorio srpsko-slovenački poslovni forum

Izvor: Danas, 17.Maj.2024

Više od sto predstavnika kompanija iz Srbije i Slovenije našlo je interes da se danas sastane i razmotri mogućnosti za dalje investicije kako u Sloveniju tako i u Srbiju i upravo ovakvi poslovni forumi predstavljaju odličnu priliku za nastavak razvoja međusobne saradnje, izjavio je ministar trgovine...

Nastavak na Danas...

ĐURIĆ SA SIJARTOM O SITUACIJI U REGIONU: Potvrda prijateljskih odnosa Srbije i Mađarske (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Maj.2024

Ministar spoljnih poslova Marko Đurić boravio je danas u zvaničnoj poseti Mađarskoj, prilikom koje se sastao sa šefom mađarske diplomatije Peterom Sijartom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.