Izvor: Piplmetar.rs, 17.Maj.2024, 03:36

Android 14 za TV donosi funkciju slika-u-slici i smanjuje potrošnju energije

Google I/O 2024 doneo je novu verziju Android TV operativnog sistema, zasnovanog na Android 14 verziji. Baš kao i novi Wear OS 5 (takođe zasnovan na Android-u 14), fokus je na smanjenoj potrošnji energije.
Međutim, najinteresantnija nova karakteristika za većinu korisnika je svakako dolazak podrške za režim rada „slika u slici“ (PiP). Funkcija poznata još sa starih CRT modela, a omogućava svojevrsni oblik multitaskinga sa jednom aplikacijom koja radi na celom ekranu i jednom u malom prozoru. Funkcija će omogućiti nekoliko korisnih scenarija upotrebe:
Kada pratite uporedo sportske rezultate uživo ili stanje akcija na berzi Kada je povezan u Smart Home sistem, prikazuje pogled iz više povezanih sigurnosnih...
Pogledaj vesti o: Android

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.