Bunt u Fijatu zbog Ronalda: Nije fer, njemu sve, nama ništa

Izvor: B92, 12.Jul.2018, 08:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bunt u Fijatu zbog Ronalda: Nije fer, njemu sve, nama ništa

Radnici Fijatove fabrike na jugu Italije su zbog transfera Kristijana Ronalda u Juventus vredan 105 miliona evra, najavili štrajk.

Najavljeno je i da će se štrajk održati sledeće nedelje i to između 15. i 17. jula uz punu podršku sindikata.

Kako su objasnili dok se milioni isplaćuju za transfer fudbalera radnici su već godinama prisiljeni na redukciju troškova. O povišici mogu samo da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sanjaju jer im se plata nije menjala duže od decenije.

“Neprihvatljivo je da se radnici FCA-a i CNHI-ja ekonomski žrtvuju, a da kompanija troši stotine miliona evra na nabavku fudbalera”, saopštili su sindikati.

“I dok radnici i njihove porodice moraju da stežu kaiš, kompanija troši stotine miliona na jednog jedinog čoveka. Je li to fer? Je li normalno da jedna osoba zarađuje milione, a hiljade porodica ne mogu preživeti do sredine meseca?” piše u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Fiat

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.