U Mađarskoj skočila cena goriva, Mađari toče u Slovačkoj i Rumuniji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jan.2023, 14:12

U Mađarskoj skočila cena goriva, Mađari toče u Slovačkoj i Rumuniji

Cena benzina u Mađarska je skočila otkako je vlada u decembru ukinula ograničenje cene goriva i povecala poreze na gorivo, što je podstaklo mnoge vozače da toče jeftinije gorivo u susednim zemljama, u Slovačkoj i Rumuniji.

Preko Dunava u Šturovu u Slovačkoj, dizel košta 1.619 evra (1,76 dolara) po litru vikendom na lokalnim benzinskim stanicama, u odnosu na 690 forinti (1,90 dolara) na stanici MOL u mađarskom gradu Estergom. Razlika u ceni je manja kada je reč >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << o benzinu, objavio je Rojters.

"Putovali smo po Slovačkoj tokom praznika i kada smo napunili rezervoar videli smo koliko je jeftinije ovde", rekao je Tibor Tot, koji je vozio preko mosta koji spaja Esztergom i Šturovo. Treba samo da pređemo most i tu smo. Očigledno cemo češce dolaziti zbog ovoga", rekao je on.
Pogledaj vesti o: Cena goriva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ukinuta uredba u Mađarskoj, po jeftinije gorivo se ide „napolje“

Izvor: 24sedam.rs, 24.Jan.2023

Vlada je u decembru ukinula ograničenje cena goriva i sada se preokrenula situacija sa „petrol-turistima“ koji odlaze u kupovinu iz zemlje umesto da dolaze

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.