Otvorena Evropska smotra srpskog folklora dijaspore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2024, 16:28

Otvorena Evropska smotra srpskog folklora dijaspore

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević, kao izaslanik predsednika Vlade Srbije Miloša Vučevića, govorio je na otvaranju 26. Evropske smotre srpskog folklora dijaspore, koja se danas i sutra održava u MTS dvorani u Beogradu.
Ministar je, na manifestaciji koju je otvorio ministar kulture Nikola Selaković, poručio mladima iz dijaspore da su u Srbiji u svojoj kući i da su im vrata u Beogradu uvek otvorena, saopšteno je iz kabineta ministra Milićevića.
Zahvalio im je na tome što širom sveta čuvaju i proslavljaju bogato kulturno nasleđe koje srpski narod neguje kroz pesmu, igru i tradiciju, a koje nas povezuje i podseća na naše korene, bez obzira na to gde živimo....

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U Beogradu otvorena manifestacija Evropska smotra srpskog folklora dijaspore

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Maj.2024

Manifestacija Evropska smotra srpskog folklora dijaspore otvorena je danas u MTS dvorani u Beogradu, a na njoj učestvuje oko 1.600 izvođača, saopštila je danas Vlada Srbije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.