AUSTRIJANAC “PAO” U PRIJEDORU Prijavio krađu kako bi naplatio osiguranje

Izvor: Blic, 05.Jul.2017, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AUSTRIJANAC “PAO” U PRIJEDORU Prijavio krađu kako bi naplatio osiguranje

U dogovoru sa vlasnikom auto-servisa iz Prijedora, C.H. (44) iz Austrije je isekao audi A4 vrednosti 30.000 KM, a potom prijavio njegovu krađu kako bi naplatio kasko osiguranje.

On je u maju došao u Prijedor sa svojim automobilom austrijskih registarskih oznaka, koji je proizveden 2010. godine, te zbog manjeg kvara na motoru ostavio ga na popravci u auto-servisu.

- Vlasniku servisa iz Prijedora rekao je da vozilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iseče i delove proda. Jedan sasečeni deo vlasnik servisa ugradio je u vozilo iste marke, koje je u servisu već bilo na popravci, dok je ostale delove skladištio u prostorijama servisa i u dvorištu porodične kuće jedog od svojih radnika, nadomak Prijedora – saopštili su iz Policijske uprave Prijedor.

Nakon toga se C.H. vratio u Austriju, ali kada je opet došao u Prijedor, pre sedam dana, prijavio je policiji krađu audija.

Potom je podneo zahtev za dobijanje izvoda iz službenog policijskog zapisnika, odnosno da je prijavio krađu vozila kako bi naplatio štetu kod osiguravajućeg društva u Austriji.

- Na ovaj način osumnjičeni C.H. počinio je krivično delo lažno prijavljivanje u vezi sa krivičnim delom teška krađa i krivično delo osiguranička prevara - kažu iz Policijske uprave Prijedor.

Dodaju da su od vlasnika auto-servisa oduzeti svi pronađeni mehanički delovi vozila, šasija isečena u delove, kao i vozilo iste marke koje se nalazilo u auto servisu, a u koje su ugrađeni delovi sa sasečenog vozila.

S obzirom da se C.H. trenutno nalazi u Austriji i nije dostupan policijskim službenicima, kriminalistička obrada će biti izvršena naknadno, dok će protiv njega Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biti dostavljen izveštaj za počinjena krivična dela.

Nezvanično saznajemo da je vlasnik auto-servisa u ovom slučaju svedok, te da protiv njega neće biti podnesena krivična prijava.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.