Kompanija Aston Martin testira solarne panele na trkačkim automobilima

Izvor: Moto.rs, 02.Dec.2014, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kompanija Aston Martin testira solarne panele na trkačkim automobilima

Aston Martin u saradnji sa Hanergy Thin Film Power je počeo sa testiranjem prednosti korišćenja solarnih panela na njihovim trkačkim automobilima.

Prvo testiranje sprovedeno je u toku protekle nedelje u okviru kojeg je testiran #97 Vantage GTE opremljen sa dva solarna panela postavljenim na krov vozila. Aston Martin nije želeo da objavi više informacija, već je samo naglašeno da se ovi paneli mogu koristiti kao pomoćne jedinice za dopunske sisteme, kao što >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << su klima uređaj koji trenutno troši energiju koju generiše motor. Prema rečima tehničkog direktora Aston Martin-a, Dan-a Sayers-a, ideja je da se iza projekta solarne tehnologije razvije potencijal Hanergy fotovoltaičkih panela za upotrebu kako u okviru trkačkih, tako i u okviru putničkih vozila. On je naglasio da je ovo prvi put da je sistem aktivno korišćen te da je zabeležen veliki uspeh, a Sayers je naglasio i da se nada da će sistem biti u potpunosti operativan za 2015 World Endurance šampionat.

foto © Aston Martin
Pogledaj vesti o: Aston Martin

Nastavak na Moto.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.