Izvor: Luftika.rs, 10.Jan.2022, 18:12

Novosađani zbog Badnjaka na sud, vatra se “malo” otela kontroli (VIDEO)

Gradska uprava za inspekcijske poslove je 5. i 6. januara 2022. godine zaprimila više od 130 prijava koje su se većinom odnosile na odlaganje/ostavljanje i paljenje drva i raznih drugih materijala na javnoj površini – odnosno prijave koje su se odnosile na obeležavanje Badnjeg dana na teritoriji Grada Novog Sada.
Najdramatičnije je bilo na Klisi, gde su gorele i automobilske gume, ali je čak i to zasenio snimak Novosađanina >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << koji je odmah postao viralan na društvenim mrežama – a čiji je komšija naložio Badnjak pa mu umalo zapalio kuću:
– Komšija je upalio badnjak i umalio mi nije upalio kuću. Izašli smo da ga upozorimo da nam žar pada po kući. Komšija je malo prodžarao vatru i nastavio žurku uz muziku i petarde. Ovaj Božić nam neće ostati u lepom sećanju – napisao je građanin Klise u objavi na Jutjubu.
Koliko god hteli da ispoštujete običaj, vatra se mora držati pod kontrolom – jer paljenje Badnjaka nije čin piromanstva.
– Niste normalni! Šta radite to? Ideš na sud, spremi dobrog advokata. Platićeš odštetu – glasno je komšiji govorio uzrujani čovek koji je zabeležio snimak na kom se vidi da varnice nekontrolisano kače njegovu kuću i žar pada na terasu sa koje je snimao.
 







Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

















 
Објава коју дели NOVI SAD – ONLINE (@novi_sad_online)


Pored ovog incidenta, podsećamo, na Klisi je uoči Badnje večeri postavljena velika lomača, u kojoj se pored nekoliko kubika drva nalazio i veliki broj automobilskih guma.
Eko straža Novi Sad uputila je javni poziv građanima da se danas okupe ispred zgrade Uprave za inspekcijske poslove, zbog toga što nisu sprečili paljenje guma i ignorisali prijave građana.
Kako piše u pozivu aktivista, nadležni su zakazali, jer ni više od 30 poziva zabrinutih građana nije bilo dovoljno da spreče paljenje 50-ak guma i time “spasu Novosađane od udisanja najkancerogenijih jedinjenja”.
Gradska uprava za inspekcijske poslove u Novom Sadu je, kako su naveli, shodno raspoloživim ljudskim resursima postupala po predmetnim prijavama i preduzimala sve mere i aktivnosti iz svoje nadležnosti:
-Kasnijim obilaskom lokacija, utvrđeno je da su i ostaci pepela skroz uklonjeni sa površine javne namene, od strane lica kome je i naloženo da to učini. Po navedenoj prijavi postupali su i drugi nadležni organi, u skladu sa svojim ovlašćenjima – stoji u saopštenju.
U Novom Sadu više od 130 prijava tokom božićnih praznika zbog paljenja drva i guma

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Novi Sad: Preko 130 prijava u vezi sa paljenjem Badnjaka kada su gorele i gume

Izvor: Danas, 10.Jan.2022

- Na Klisi su gorele gume za Badnje veče, nadležni su obavešteni još 5. januara da će se to dogoditi. Međutim, oni nisu reagovali, ali ako jesu, nisu reagovali na način da se to spreči, jer gume jesu gorele - rekla je aktivistkinja Nina Ciganović, povodom paljenja guma za Badnje veče na Klisi.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.