Modifikovani Mini JCV postavio nezvanični rekord staze Nirburgring za vozila sa prednjim pogonom

Izvor: Moto.rs, 19.Okt.2014, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Modifikovani Mini JCV postavio nezvanični rekord staze Nirburgring za vozila sa prednjim pogonom

Modifikovana verzija Mini JCW modela je postavila novi rekord za vozila sa pogonom na prednje točkove na stazi Nirburgring. Navodno je ovaj model prešao čuveni krug na ovoj stazi za 7 minuta i 44 sekunde što je za 10 sekundi brže od Renault Megane RS 275 Trophy R modela.

Ovaj rekord se ne može smatrati zvaničnim obzirom da je napravljen tjuniranim vozilom. Ipak, pomenuti automobil je potpuno legalan za vožnju po ulicama. Nemački tuneri koji su pripremili ovo vozilo su uspeli >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << da iz 1.6L turbopunjenog motora izvuku celih 290ks snage u odnosu na 211ks snage kod fabričke verzije vozila. Takođe, instaliran je Drexler diferencijal ograničenog klizanja, KW oslanjanje dok su fabričke gume zamenjene.
Pogledaj vesti o: Zimske gume

Nastavak na Moto.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.