U Nišu pronađena bomba postavljena pored automobila fijat punto

Izvor: Blic, 17.Dec.2013, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Nišu pronađena bomba postavljena pored automobila "fijat punto"

Eksplozivna naprava ručne izrade pronađena je juče oko 10.30 časova na parkingu između Ulice Vase Albanca i Rasadnika u naselju Palilula. Paklena naprava imala je na sebi uređaj za daljinsko aktiviranje ali su je demineri MUP-a bezbedno deaktivirali i uklonili. Stanar Miodrag Krstić pokazuje mesto gde je pronađena bomba

Bomba se nalazila na zemlji između automobila „fijat punto“ i „mercedesovog“ džipa, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a prvi ju je uočio vozač „mercedesa“ L.M. (33) i nakon toga odmah obavestio vatrogasce.

- Još uvek se ne zna tačno kome je bomba bila namenjena. L.M. je izašao iz teretane u koju dolazi dva tri puta nedeljno. Došao je do „džipa“ kada je uočio je neobičnu napravu između svog vozila i punta. Preparkirao je kola dvadesetak metara niže i pozvao vatrogasce. Auto se vodi na ime njegove žene koja je Beograđanka, ali oni žive u Nišu. On je toga jutra rutinski odvezao dete u vrtić i posle toga došao da vežba. Džip se inače i vodi na ime njegove žene koja ga češće vozi, ali je on svoj auto prodao pa je uzeo njena kola dok ne kupi druga, kaže za naš list izvor blizak istrazi.

Još uvek se ne zna tačno kome je bomba bila namenjena

Kako saznajemo, ni L.M. ni vlasnik „punta“ koji drži apoteku a čija žena je lekar, nisu iz kriminalnog miljea pa se još uvek ne zna zbog čega bi eksplozivna naprava mogla da se nađe na tom mestu.

Vlasnik "punta" nije iz kriminalnih krugova

Da je bomba pukla, nesumnjivo je da bi pričinila veliku štetu.

- Bomba je bila napravljena od plastičnog eksploziva koji je bio postavljen u najobičniju plastičnu kinesku činiju. U pitanju je vojni eksploziv a ne onaj koji se koristi u rudnicima. Da je pukla, od oba automobila ne bi ostalo ništa ali bi sigurno puklo bar 30 stakala na prozorima obližnjih solitera. Još uvek se bez veštačenja ne može reći zbog čega nije pukla. Imala je uređaj za daljinsko aktiviranje tako da je mogla da se aktivira sa udaljenosti od 100 metara. Da li je zatajila baterija u daljinskom, ili je drugo nešto u pitanju, znaće se tek posle veštačenja - kaže naš sagovornik.

Ispituje se da li je bomba bila podmetnuta ispod neki od ova dva automobila, budući da je imala magnet u plastičnom eksplozivu. Budući da mercedesov džip ima prostor između plastike i metala ispod vozila, moguće je da se otkačila. Ali, još uvek se pouzdano ne zna da li je bila ispod vozila ili je stavljena na zemlju pored automobila.

- Ovo je miran kraj. Ovde se nikada ništa nije slično desilo. Jutros smo videli policiju kako je opkolila čitav kraj. Moj unuk je prošao baš pored tog automobila, kada je naišla policja, koja ga je sklonila u stranu. Video sam da je ekplozivna naprava bila pored suvozačevih vrata „punta“. Došao je policijski pirotehničar i pogledao je. Onda su mu doneli zaštitni prsluk. On je izvadio neke klinove i nešto presekao kleštima, i onda su je odneli - kaže jedna od stanara susedne zgrade Miodrag Krstić.

Nakon završetka uviđaja i mercedes i putno odneti su „pauk“ vozilima radi ispitivanja.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pronađena bomba postavljena pored automobila "fijat punto"

Izvor: JuznaSrbija.info, 17.Dec.2013

Na parkingu između ulica Vase Albanca i Proleterske jutros oko 10:30 sati pronađena je eksplozivna naprava. Ona je nađena pored automobila "fijat punto", sa suvozačeve strane.

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.