Izvor: eKlinika.rs, 16.Maj.2024, 17:03

Rast kose podstiče određena grupa vitamina i minerala

Rast i zdravlje kose podstiču vitamini i minerali koje dobijamo ishranom i sunčevom svetlošću, a koji su neophodni za rast i funkciju ćelija. Ako ne dobijamo dovoljno ovih elemenata prirodnim putem, možemo da razvijemo nedostatak vitamina ili nizak nivo jednog ili više vitamina. Nedostatak može da utiče na zdravlje na nekoliko načina i u zavisnosti od vitamina ili minerala kojih nemamo dovoljno, to se odražava i na zdravlje kose.
Za rast kose važan je unos odrešenih vitamina i minerala Gvožđe Gvožđe je esencijalni mineral koji utiče na sve ćelijske funkcije. Igra ključnu ulogu u brzom rastu ćelija, uključujući ćelije u folikulu dlake. Folikuli dlake čuvaju protein koji se zove feritin i oslobađa...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.