PARTIZANU PRIPAO EVROPSKI VEČITI DERBI: Suma i Tošić srušili Zvezdu (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Sep.2019, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PARTIZANU PRIPAO EVROPSKI VEČITI DERBI: Suma i Tošić srušili Zvezdu (FOTO)

Crno-beli prišli velikom rivalu na samo bod zaostatka.

Fudbaleri Partizana trijumfovali su u 161. Večitom derbiju protiv Crvene zvezde sa 2:0 golovima Sejdube Sume i Zorana Tošića i tako se približili crveno-belima na samo bod razlike, uz napomenu da oba tima imaju dve utakmice manje.

Crno-beli su od starta meča bili konkretniji od gostiju iz Ljutice Bogdana. Zvezda se odlučila da igra na kontranapade, ali nije imalapravu priliku dok je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Partizan u par navrata bio opasan po gol rivala. Drugo poluveme je krenulo odličnom šansom Sadika koju je Borjan odbranio, da bi zatim crveno-beli preuzeli kontrolu, ali i dalje bez konkretne akcije, da bi jedna greška Marina na sredini stvorila priliku Sumi koji je majstorski savladao Borjana za erupciju oduševljenja u Humskoj. Pokušala je Zvezda tada da stigne makar do remija, ali je u nadoknadi vremena stigla kazna kada je Tošić ugurao loptu u gol posle ubacivanja Brežančića.

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde danas će od 18 časova na stadionu u Humskoj odigrati 161. Večiti derbi u okviru devetog kola Superlige Srbije. Prvi put u istoriji se dogodilo da pred večiti derbi nijedan od rivala nije nijednog trenutna bio na vodećoj poziciji šampionata pošto je Crvena zvezda trenutno četvrta sa 18 bodova, dok je Partizan dve pozicije lošije plasiran sa četiri boda manje. Ipak, treba istaći i da večiti rivali imaju tri utakmice manje u odnosu na prvoplasirani TSC, računajući i derbi.

Obe ekipe su imale i evropske izazove pred ovaj derbi. Partizan je u Ligi Evrope dočekao AZ Alkmar i odigrao 2:2 propustivši priliku za trijumf pošto je imao igrača više, dok je Crvena zvezda u okviru prvog kola Lige šampiona gostovala u Minhenu i od Bajerna poražena sa 3:0.

Trener Partizana Savo Milošević odlučio je da na teren pošalje Stojković, Miletića, Ostojića, S. Pavlovića, Uroševića, Zdjelar, Šćekića, Stevanovića,  Natha, Asana i Sadika. Na klupi su: Stevanović, Dinga, Brežančić, Tošić, Suma, Marković, Gigić. Na drugoj strani je Vladan Milojević odlučio da promeni formaciju i čak istumba sastav, pa pa će na teren izaći Borjan, Pankov, Milunović, Degenek, Gobeljić, Vulić, Jovančić, Žander, Van la Para, Marin i Boaći. Popović, Babić, Petrović, Ivanić, Simić, Vukanović i Pavkov su ostali na klupi.

II POLUVREME

I POLUVREME

PARTIZAN – CRVENA ZVEZDA 2:0 (0:0)

Strelci: Suma 83, Tošić u 90+2.

Stadion: „Partizana“. Gledalaca: 25.000. Sudija: Srđan Jovanović. Žuti kartoni: Šćekić, Suma (Partizan), Vulić, Van la Para, Boaći, Borjan (Crvena zvezda). Crveni karton: Vulić u 90+2. minutu.

PARTIZAN: Stojković, Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević, Zdjelar, Šćekić, F. Stevanović (od 90. Brežančić), Natho (od 76. Tošić), Asano, Sadik (od 64. Suma).

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Pankov, Milunović, Degenek (od 85. Simić), Gobeljić, Vulić, Jovančić, Žander, Marin, Van la Para (od 56. Vukanović), Boaći (od 72. Pavkov).
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.