Izvor: RTS, 07.Avg.2020, 18:02

Pogledajte kako izgleda Bejrut iz vazduha, tri dana nakon eksplozije

Pre tri dana, u glavnom gradu Libana, Bejrutu, dogodila se stravična eksplozija u kojoj je život izgubilo više od 150 ljudi. Pogledajte kako Bejrut izgleda danas, tri dana nakon eksplozije.
U Bejrutu je pre tri dana eksplodiralo lučko skladište u kojem se nalazilo 2.700 tona veoma zapaljivog amonijum–nitrata. Povređeno je više od 5.000 ljudi.

Udar koji je usledio nakon eksplozije osetio se širom grada, a eksplozija se čula >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i na Kipru, koji je od Bejruta udaljen 240 kilometara.
Prema prvim procenama, najmanje 300.000 ljudi našlo se na ulici jer su im kuće uništene a materijalna šteta je ogromna i premašuje tri milijarde dolara.
Predsednik Libana Mišel Aun izjavio je da je u toku istraga u okviru koje se traga za činjenicom da li je eksplozija posledica spoljnog uplitanja ili je u pitanju samo nemar ili nesreća 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MLADENCI IZ BEJRUTA SE SLIKALI, A ONDA JE USLEDILA EKSPLOZIJA: Sve oko njih je bilo ispunjeno dimom i prašinom (VIDEO)

Izvor: Kurir, 08.Avg.2020, 10:15

Stravična eksplozija dogodila se u utorak u Bejrutu, glavnom gradu Libana. Poginulo je najmanje 154 ljudi, a preko 5.000 je povređeno.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.