Uživo: Novak, Jelena i Dolonc prošli, Janko na terenu, Viktor - Štepanek 2:0!

Izvor: Blic, 14.Jan.2013, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Novak, Jelena i Dolonc prošli, Janko na terenu, Viktor - Štepanek 2:0!

Dobrodošli na blog uživo posvećen 101. izdanju Australijan opena, prvog Gren slema u godini. U narednih 12 sati, ali i dve nedelje pratićemo dešavanja na teniskim terenima Melburna. Nastupiće nekoliko srpskih tenisera predvođenih braniocem titule Novakom Đokovićem. Budite uz nas, sledi jako zanimljiv "srpski" dan u Melburnu kada će igrati svih šestoro tenisera u singlu.

10:13 - Sjajni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Viktor uzeo i drugi set!

I drugi set protiv Radeka Štepaneka Viktor Troicki je rešio u svoju korist, ovoga puta sa 6:4! U prvom je, podsetimo, bilo 7:5.

09:55 - Novi brejk Troickog

Viktor Troicki ne samo da je uzeo prvi set 31. nosiocu Radeku Štepaneku (7:5), već je prvi napravio brejk i u drugoj deonici, povevši sa 3:2.

Na meču Tipsarević - Hjuit i dalje nema brejka, rezultat je 4:4 u prvom setu.

09:49 - Kuznjecov šokirao Monaka

Za prvo veliko iznenađenje na Australijan openu pobrinuo se Rus Andrej Kuznjecov.

On je već u prvom kolu eliminisao 11. nosioca, Huana Monaka iz Argentine, pobedom od 7:6(3), 6:1, 6:1.

09:45 - Janko i Lejton za sada sigurni na servisima

Posle šest odigranih gemova na Rod Lejver areni u meču Janka Tipsarevića i Lejtona Hjuita rezultat je nerešen, 3:3. Viktor je otpočeo drugi set svog meča sa Štepanekom.

09:33 - Viktor uzeo prvi set Štepaneku

Odlično je odigrao u završnici prvog seta Viktor Troicki, koji je posle rano razmenjenih brejkova sa Radekom Štepanekom zablistao u finišu: najpre je dobio "svoj" gem za 5:5 posle maratonske borbe, a onda je napravio brejk kojim je nagovestio da će osvojiti prvi set. To je učinio, odserviravši dobro za 7:5 protiv Čeha.

09:25 - Federer bira turnire

Švajcarski teniser Rodžer Federer priznao je da će obratiti pažnju na to koliko će turnira igrati u predstojećoj sezoni kako bi bio najspremniji za najvažnije.

09:15 - Na terenu Viktor i Janko

Viktor Troicki igra prvi set prvog kola Australijan opena protiv Radeka Štepaneka (uz rane brejkove, rezultat je 4:4), a na terenu je i Janko Tipsarević, kog čeka duel sa miljenikom publike, Lejtonom Hjuitom, koji je najavio da će "rasturiti rivala".

09:08 - Južnji se namučio protiv Ebdena

Rus Mihail Južnji se pobrinuo za najveći preokret prvog dana Australijan opena. Izgubio je prva dva seta protiv domaćeg tenisera Metjua Ebdena, ali je uspeo da savlada Australijanca sa 4:6, 6:7(0), 6:2, 7:6(4), 6:3 iako je Ebeden imao meč loptu u četvrtom setu.

08:52 - Dolonc se pridružila Noletu i Jeleni!

Srpska teniserka Vesna Dolonc je posle velike drame uspela da prebrodi prvo kolo Australijan opena, pobedivši domaću takmičarku Oliviju Rogovsku sa 5:7, 7:5, 8:6!

08:25 - Bartoli čeka Vesnu ili Oliviju

Ko pobedi u napetom meču između Vesne Dolonc i Olivije Rogovske (5:5 u trećem setu) za narednu suparnicu imaće 11. nosioca, Marion Bartoli iz Francuske. Ona je sa 6:2, 6:4 pobedila Anabel Medinu Gariges iz Španije.

08:04 - Kerber prošla dalje

Prošlogodišnja učesnica finala Vimbldona, Angelika Kerber, prošla je u drugo kolo prvog ovosezonskog Grend slema savladavši Elinu Svitolinu sa 6:2, 6:4.

07:44 - Dolonc se ne da!

Vesna Dolonc se i dalje drži u igri! Posle 5:7 u prvom setu protiv Australijanke Olivije Rogovske, srpska teniserka je u finišu drugog seta napravila brejk, a onda servisima u narednom stigla do 7:5 i izborila treću deonicu!

06:16 - Posle JJ i Novak overio vizu za drugo kolo

Ko zna šta bi bilo da je Pol Anri Matje servirao u prva dva seta kao u trećem...ovako, Novak Đoković je za nešto više od 100 minuta provedenih na terenu slavio sa 6:2, 6:4, 7:5 i u drugom kolu će igrati sa Amerikancem Rajanom Harisonom koji je sa 3:1 pobedio Santjaga Hiralda.

Vesna Dolonc ima malih problema sa Olivijom Rogovskom kojoj su organizatori uručili specijalnu pozivnicu.

Australijanka je povela sa 3:1, ali su usledila dva gema Doloncove.

06:00 - Jelena u drugom kolu

Jelena Janković uspešno je startovala u Melburnu pošto je u 1. kolu sa 6:2, 6:2 savladala Johanu Larson iz Švedske.

Jelena je lako došla do prilike da za manje od sat vremena okonča meč te je iskoristila drugu meč loptu.

Srpska teniserka će u 2. kolu odmeriti snage sa boljom iz susreta Karin Knap (Italija) - Marija Žoao Keler (Portugal)

05:36 - Novak poveo sa 2:0, Jelena ubedljiva

Za prvi set Novaku je bio potreban 31 minut, a za drugi 120 sekundi više. Nisu sada bila dva brejka već jedan, ali Novakova igra ne brine, on potpuno vlada terenom.

Slično je i sa Jelenom Janković koja je na vreme zaustavila mogući festival brejkova u prvom setu dobivši Larson sa 6:2.

Povezane vesti: Kakav ponedeljak: igraju Nole, Janko, Ana, Jelena, Vesna i Viktor! Srbi u Majamiju: Novak igra sat iza ponoći, na terenu i Janko, Viktor, Ziki i Jelena Pet srpskih nosilaca na Australijan openu Novak iza ponoći, pre toga Ana, Janko, Zimonjić i Janković - Dokić Novak sve više beži Nadalu, Jelena blizu povratka u top 10

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Uživo: Novak, Jelena i Dolonc prošli, Janko u taj-brejku, Troicki - Štepanek 2:0!

Izvor: Blic, 14.Jan.2013

Dobrodošli na blog uživo posvećen 101. izdanju Australijan opena, prvog Gren slema u godini. U narednih 12 sati, ali i dve nedelje pratićemo dešavanja na teniskim terenima Melburna. Nastupiće nekoliko srpskih tenisera predvođenih braniocem titule Novakom Đokovićem. Budite uz nas, sledi jako...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.