Izvor: Piplmetar.rs, 21.Maj.2024, 05:30

Južna Afrika pozdravila zahtev tužioca MKS za izdavanje naloga za hapšenje u vezi sa Gazom

Južna Afrika, koja predvodi međunarodne napore da se postupanja Izraela u ratu u Gazi klasifikuju kao genocid, pozdravila je danas zahtev tužioca Međunarodnog krivičnog suda (MKS) za izdavanje naloga za hapšenje izraelskih i Hamasovih zvaničnika.
Tužilac Karim Kan zatražio je naloge za hapšenje izraelskog premijera Benjamina Netanjahua, njegovog ministra odbrane Joava Galanta i trojice lidera Hamasa zbog sumnje da su počinili ratne zločine i zločine protiv čovečnosti u Pojasu >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << Gaze i u Izraelu.
Južna Afrika, vatreni branilac palestinske stvari, podnela je poslednjih meseci nekoliko tužbi Međunarodnom sudu pravde, najvišem sudskom telu UN, optužujući Izrael za genocid u Gazi.
„Zakon se mora podjednako primenjivati na sve kako bi se podržala međunarodna vladavina prava, obezbedila odgovornost za počinioce gnusnih zločina i zaštitila prava žrtava“, saopštio je kabinet predsednika Južnoafričke Republike Sirila Ramafoze.
Komentari

Opširnije
Izvor: Danas.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svi odgovori na jednom mestu: Šta znači nalog za hapšenje lidera Izraela i Hamasa i kakav uticaj ima MKS?

Izvor: Piplmetar.rs, 21.Maj.2024

Foto: Tanjug/AP . . Tužilac Međunarodnog krivičnog suda (MKS) zatražio je naloge za hapšenje najviših čelnika Hamasa i Izraela zbog ratnih zločina i zločina protiv čovečnosti tokom napada na Izrael 7. oktobra i kasnijeg rata u Gazi, javlja CNN.. Ako budu odobreni od strane...

Nastavak na Piplmetar.rs...

„Nečuveno, tamo nije genocid“: Bajden odbacio odluku suda u Hagu da izda nalog za hapšenje Benjamina Netanjahua i zvaničnika Hamasa

Izvor: Danas, 21.Maj.2024

Džo Bajden je ocenio je nečuvenim zahtev Međunarodnog krivičnog suda za izdavanje naloga za hapšenje izraelskog premijera Benjamina Netanjahua, zajedno sa visokim članovima Hamasa, zbog akcija sprovedenih u Gazi.

Nastavak na Danas...

Šta ako se Netanjahu nađe na poternici?

Izvor: Deutsche Welle, 21.Maj.2024

Haški tužioci traže da se izda nalog za hapšenje protiv Netanjahua, njegovog ministra odbrane i vođa Hamasa. DW donosi odgovore na najvažnija pitanja o posledicama eventualne međunarodne poternice.

Nastavak na Deutsche Welle...

SAD razmatraju uvođenje sankcija sudu u Hagu, oglasio se Kremlj

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Maj.2024

Kremlj je opisao vrlo neobičnim da Sjedinjene Američke Države razmatraju sankcije protiv Međunarodnog krivičnog suda (ICC) u Hagu, čiji je tužilac zatražio naloge za hapšenje izraelskog premijera Benjamina Netanjahua, njegovog šefa odbrane i trojice čelnika Hamasa zbog navodnih ratnih zločina....

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.