Viktor Troicki
Viktor Troicki

Viktor Troicki rođen 10. februara 1986. godine u Beogradu je profesionalni srpski teniser ruskog porekla, igra desnom rukom dvoručni bekhend.
Ovaj teniser je najbolju poziciju imao tokom 2009. godine i 24. mesto na ATP listi.
Tenis trenira od pete godine a 2004. godine je osvojio prvi turnir u Nišu. Njegov najveći uspeh je osvajanje titule svetskog šampiona Dejvis kupa protiv Francuske. Ulagao je u karijeru i vežbao, sa samo 13. godina je bio na Floridi gde je upisao tenisku akademiju.
Veliki potencijal i nikada se nije predao uprkos raznim teškoćama kroz koje je prolazio. Njegov najveći uspeh jeste titula u Dejvis kupu sa reprezentacijom Srbije kada je osvojio u finalu zadnji poen za Srbiju i to u odlučujućem meču i tako doneo našoj zemlji pobedu.

2010. godine titula u Moskvi kada je u finalu pobedio Markosa Bagdatisa kao i plasman među najboljih 25 na ATP listi.

U 2007. godini nastup u Umagu je prošao odlično a onda u drugom kolu naišao je na Novaka Đokovića i pobedio ga. 2008. godine na US open je Troicki u prvom kolu pobedio Karstena Bola a zatim je savladao i Filipa Kolšrajbera. Ovu godinu je završio kao 56 igrač sveta i nagovestio da će napredovati narednih godina svojim radom. 2009. godine nakon par loših turnira stigla je titula za Viktora na Svetskom kupu u Dizeldorfu. Viktor je sa našom reprezentacijom osvojio titulu. Troicki je osvojio tada zadnji poen za Srbiju pobedom na Rajnerom Šetlerom. 2010. godine je stigla njegova prva ATP titula.

Turnir u Moskvi je postao dobar po naše tenisere, te godine je Viktor osvojio titulu, gde je pobedio u tri kola. Zatim je usledila pobeda koja se i danas prepričava u Srbiji, Viktor i reprezentacija su nam doneli pehar Dejvis kupa. Odigrao je jedan od najboljih mečeva u svom životu i doneo titulu Srbiji pobedom na Ljodri. Usledio je još jedan uspešan turnir u Dizeldorfu, i Srbija je osvojila titulu. Preko Hrvatske, Rusije i Češke Srbija je stigla do titule a odlučujući poen reprezentaciji našoj doneo je Viktor. 2013. godine turnir u Umagu je bio poslednji gde je nastupao posle pauze.
Međunarodna teniska federacija saopštila je da je Viktor suspendovan na 18 meseci. Bio je to udarac za Viktora, ispostavilo se da posle jednog meča u Monte Karlu nije dao uzorak krvi na analizu, dao je uzorak urina čija analiza nije pokazala prisustvo nedozvoljenih supstanci. Došlo je do zabune, Viktor je podneo žalbu Međunarodnom sudu za sportsku arbitražu u Lozani, a oni su smanjili kaznu sa 18 na 12 meseci.

2014. godine Viktor je godinu dana bio bez teniskih mečeva zbog suspendovanja, ali se vratio na teren i učestvovao je na turniru u Gštadu gde je stigao do četvrtfinala. Nakon duže afere i pritiska, koja je Viktoru naštetila, bilo je teško vratiti se, Viktor je krenuo od nule uz pomoć devojke i porodice podigao se i posvetio još više sportu.

Uz veliku snagu i volju Viktor se vratio na najbolji način osvajanjem turnira u Sidneju. Završio je na 22. Poziciji što je za svako poštovanje jer to mogu samo najbolji.
2016. godine je uspeo da odbrani titulu u Sidneju, Viktor Troicki je onaj koji je rođen da bude pobednik.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Troicki nezadovoljan: Dobili smo neugodnog protivnika

Troicki nezadovoljan: Dobili smo neugodnog protivnika

Viktor Troicki, selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije, nije zadovoljan žrebom plej-ofa za ostanak u Svetskoj grupi I.. Naša reprezentacija je bila prvi nosilac i za rivala dobila Grčku koja je nedavno maksimalnim rezultatom savladala Rumuniju. Srbija je porazom od Slovačke ostala bez Završnog turnira u Malagi, pa će protiv Grka imati priliku da se izbore uopšte za šansu da se sledeće godine nađu među najboljim reprezentacijama. Da bi to ostvarili...

Izvor: B92, 08.Feb.2024, 14:37

Detaljnije >>

Debakl, realno

Debakl, realno

Teško se može pronaći bolja reč za ono što je tenisku reprezentaciju Srbije zadesilo u Kraljevu ovog vikenda.. Poraz od selekcije Slovačke, vrlo ubedljiv (4:0), zapravo je samo najava onoga što nas čeka kada Novak Đoković odluči da ode u penziju. Vrlo skromna reprezentacija Slovačke se prošetala dvoranom "Ibar" i po prvi put u istoriji čekirala kartu za grupnu fazu Dejvis kupa, koja je na programu u septembru. U istom terminu, izabranici Viktora...

Izvor: B92, 04.Feb.2024, 11:52

Detaljnije >>

Troicki: Izgubiti 4:0 od Slovačke koja je...

Troicki: Izgubiti 4:0 od Slovačke koja je...

Viktor Troicki, selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije, bio je utučen nakon poraza od Slovačke u Kraljevu.. Slovaci su slavili u sva četiri meča protiv naših tenisera i tako ih ostavili bez grupne faze tog takmičenja. Troicki je na konferenciji za medije posle mečeva pokušao da objasni uzroke poraza. "Gorak ukus veoma. Ne pamtim da sam, od kada sam ja u reprezentaciji, ne kao selektor nego kao igrač uopšte, prisustvovao gorem susretu između...

Izvor: B92, 03.Feb.2024, 17:58

Detaljnije >>

TROICKI RAZOČARAN: ‘Ovo je debakl!’

Loš rezultat. Teniska reprezentacija Srbije doživela je veliku burku i ispala iz kvalifikacija u Dejvis kupu. Naši teniseri poraženi su od Slovačke u Kraljevu sa čak 4:0 i pokazali veoma razočarajuvće izdanje, a to govori činjenica da je naša...

Izvor: HotSport.rs, 03.Feb.2024

Detaljnije >>

Troicki razočaran: Igrala je reprezentacija nekada dobro i bez Novaka, a ovo sada je debakl

Selektoru muške teniske reprezentacije Srbije Viktoru Troickom, bivšem reprezentativcu, osvajaču Dejvis kupa 2010, nije lako pao poraz protiv Slovačke u Kraljevu.

Izvor: Danas, 03.Feb.2024

Detaljnije >>

UŽIVO Đere dobro započeo meč u Kraljevu

UŽIVO Đere dobro započeo meč u Kraljevu

Dejvis kup reprezentacija Srbije eliminisana je od Slovačke od borbi za popunu svetske grupe.. Posle poraza u prvom danu u dva singla, sada je istu sudbinu doživeo i dubl, koji u sastavu Kecmanović/Ćaćić nije uspeo da savlada slovački dubl. Slovaci su bili bolji sa 7:6, 6:3 i tako su obezbedili opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa za ovu sezonu. Uprkos eliminaciji Srbije, igraće se još jedan meč. To će biti duel koji će igrati...

Izvor: B92, 03.Feb.2024

Detaljnije >>

TROICKI NAKON DEBAKLA I NASTAVKA BORBE: „Nikada se nisam predavao“

„Razočaran sam što je pred našom publikom 2:0 za protivnika“ Selektor teniske reprezentacije Srbije Viktor Troicki rekao je da je razočaran što ekipa gubi od Slovačke 0:2 u kvalifikacijama za Dejvis kup, ali da se ne predaje...

Izvor: HotSport.rs, 03.Feb.2024

Detaljnije >>