Troicki: Izgubiti 4:0 od Slovačke koja je...

Izvor: B92, 03.Feb.2024, 17:58

Troicki: Izgubiti 4:0 od Slovačke koja je...

Viktor Troicki, selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije, bio je utučen nakon poraza od Slovačke u Kraljevu.

Slovaci su slavili u sva četiri meča protiv naših tenisera i tako ih ostavili bez grupne faze tog takmičenja.

Troicki je na konferenciji za medije posle mečeva pokušao da objasni uzroke poraza.

"Gorak ukus veoma. Ne pamtim da sam, od kada sam ja u reprezentaciji, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne kao selektor nego kao igrač uopšte, prisustvovao gorem susretu između dve selekcije. Ostao sam bez reči, ali i pehovi i nedovoljno dobra forma, ali pohvaliću i protivnika koji je igrao dobro, pogotovo Lukas Klajn i Molčan u petak protiv Lajovića, ali opet, nije to nivo... Prvi igrač im je 120. na svetu, drugi 140, tako da je ovo za mene šokantan poraz, moram priznati", rekao je Troicki i dodao:

"Nažalost, igrač (Laslo Đere, prim. aut.) na kojeg smo se najviše uzdali na šljaci, nije uspeo da igra, što ste videli i u ovom poslednjem meču. Hteo je da proba da vidi kako će se osećati, ali u glavi je imao strah i nije trenirao poslednja tri dana, tako da smo tu već izgubili jednog igrača. Onda, kao što smo već rekli, Kecmanović nedovoljno spreman za šljaku, ali opet nije ni to razlog zašto je izgubio. Ćaćić se povredio u dublu u subotu, doživeo je peh, ukočio je vrat. Ali sve zajedno jako loše. Jako loš osećaj, sve zajedno jako loše. Izgubiti 4:0 od Slovačke koja je... Oni jesu igrali, borili se, dali sve od sebe, ali ovo je debakl."

Upitan je i koji je plan za dalje.

"To ćemo još da vidimo. Da pričamo, da vidimo šta i kako dalje. Nažalost, nismo uvek imali Novaka u reprezentaciji, ali momci su igrali dobro i bez njega. To se pokazalo i u Valensiji i još nekoliko puta. Naravno da nam on pomaže i naravno da je sve mnogo lakše sa njim, ali opet ovi momci imaju ozbiljan kvalitet, ali moraju malo timski bolje da se osećaju. Da daju maksimum za tim. To je nešto što po mom mišljenju može bolje. Oni jesu profesionalci i sve, ali to moramo da naučimo, da budemo bolji tim. Kakav god da je tim, da li su povređeni, ovakvi, onakvi, moramo da budemo tim do kraja. Nije bilo dovoljno, ali idemo dalje. Jeste loše, jeste katastrofalno, ali život ide dalje. Ovo su momci koji su bili najspremniji, koji su se odazvali, i ja im se zahvaljujem. I dalje verujem u njih, ovo nije smak sveta, ali razočaran sam baš zbog toga što znam da možemo puno bolje. Pogotovo kada igramo u Srbiji", zaključio je Viktor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Viktor Troicki,   Tenis

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.