Izvor: MozzartSport.com, 14.Jun.2020, 20:21

Šalke bez devetorice odoleo Leveru, Alario nesportski pokušao da postigne gol... (VIDEO)

Ružan potez napadača iz Argentine...

S najslabijom formom u Bundesligi (od februara bez pobede) i bez devetorice važnih igrača (Sane, Matondo, Burgštaler, Nastasić, Todibo, Serdar, Arit, Maskarel, Stambuli) dočekao je Šalke kandidata za Ligu šampiona i uspeo da odoli. Čak je imao i prednost sve do 81. minutu. Na kraju 1:1. Bajer Leverkuzen ima mnogo više razloga da žali, jer da je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << dobio pobegao bi Borusiji iz Menhengladbaha na plus tri i verovatno napravio ključni korak ka osvajanju četvrtog mesta. Ovako, Ždrepci ostaju u igri i nadaju se da bi ovo Šalkeovo iznenađenje mogli da naplate u preostale tri runde.

I Leverkuzen i Gladbah do kraja po dva puta igraju na domaćem terenu i jednom gostuju. I upravo bi taj meč u gostima mogao da odnese prevagu. Jer Verkself ide na noge Herti, u Berlin, dok Ždrepci imaju okršaj sa odavno otpisanim Paderbornom. Kod domaćinstava situacija je obrnuta. Lever čeka Majnc i Keln; Menšu dolaze Volfzburg i takođe Herta.

Imajući u vidu u kakvom je sastavu igrao Šalke se sasvim pristojno borio i izborio za bod. Momci Petera Boša bili su mnogo bolji, dominirali su u polju. Imali skoro 500 pasova više od rivala, međutim osim Luksa Alarija niko nije uspevao da ozbiljnije ugrozi Aleksandera Nibela. Izjednačujući pogodak Brazilca Paulinja u 81. minutu, ispostaviće se - delo je Huana Mirande. Dakle, autogol.

Šalke je do prednosti došao sa bele tačke. Danijel Zibert odlučio je da pokaže na belu tačku nakon preglede video snimka, a Kaliđuri nije imao milosti.

Tim iz Gelzenkirhena ovog vikenda i teoretski je obezbedio opstanak. I to ne zahvaljujući ovomk bodu, već jučerašnjem porazu Fortune od Dortmunda...

Utakmicu je obeležio i jedan nesportski potez Alarija, koji je "napao" jednu loptu vraćenu usled fer-pleja, došao do nje i pokušao da savlada golmana Hradeckog. Posle tog poteza došlo je do velike gužve na terenu, ali veći incidenti su sprečeni.

QUÉ EMPUJAN A ALARIO ESTOS ALEMANES GILES SIN SANGRE???

pic.twitter.com/NZ1r74k6NE

BUNDESLIGA - 31. KOLO

Petak

Hofenhajm – Lajpcig 0:2 (0:2)

/Olmo 9, 11/

Subota

Fortuna Diseldorf - Dortmund 0:1 (0:0)

/Haland 90+5/

Herta - Ajntraht 1:4 (1:0)

/Pjatek 24 - Dost 51, Silva 62, 86, Ndika 68/

Keln - Union Berlin 1:2 (0:1)

/Kordoba 90+2 - Fridrih 39, Gentner 67/

Paderborn - Verder 1:5 (1:5)

/Sabiri 66 - Klasen 20, 39, Osako 34, Egeštajn 59, Fulkrug 90+2/

Volfzburg - Frajburg 2:2 (2:1)

/Veghorst 14, 27 - Holer 43, Salaj 46/

Bajern - Menhengladbah 2:1 (1:1)

/Zirkze 26, Gorecka 86 - Pavar 37ag/

Nedelja

Majnc - Augzburg 0:1 (0:1)

/Niderlehner 1/

Šalke - Leverkuzen 1:1 (0:0)

/Kaliđuri 51pen - Huan Miranda 81ag/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.