LIVAKOVIĆ HEROJ HRVATSKE: Odbranio tri penala i odveo Vatrene u četvrtfinale Mundijala

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Dec.2022, 20:08

LIVAKOVIĆ HEROJ HRVATSKE: Odbranio tri penala i odveo Vatrene u četvrtfinale Mundijala

Začarao gol.

Fudbaleri Hrvatske plasirali su se u četvrtfinala Svetskog prvenstva u Kataru, pošto su posle boljeg izvođenja jedanaesteraca savladali Japan. U prvih 90 minuta bilo je 1:1, u produžecima nije bilo golova, a u penal seriji Kockasti su slavili sa 3:1. Golman Kockastih obranio je čak tri udarca sa bele tačke.

JAPAN - HRVATSKA   1:1

(Maeda 43 - Perišić 56)

Sudija: Ismail Elfat, Sjedinjene Američke Države

Japan: >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Gonda - Taniguči, Jošida, Tomijasu - Nagatomo (Mitoma 64.), Morita, Endo, Ito - Kamada (Sakai 75.), Maeda (Asano 64.), Doan (Minamino 86.)

Selektor: Hajime Morijasu

Hrvatska: Livaković - Juranović, Lovren, Gvardiol, Barišić - Brozović - Kovačić (Vlašić 100.), Modrić (Majer 100.) - Kramarić (Pašalić 68.), Perišić, Petković (Budimir 62.)

Selektor: Zlatko Dalić

Bila je ovo izuzetno tvrda utakmica, bez mnogo šansi u kojoj je od samog starta "visilo u vazduhu" da će detalj odlučiti ko će među osam najboljih.

U sam smiraj prvog poluvremena Japan je stigao do vođstva, iako su Vatreni bili bolji tim u prvih 45 minuta.

Samuraje je do prednosti doveo Maeda koji je bio najsnalažljiviji u kaznenom Kockastih.

Odlučni su bili izabranici Zlatka Dalića da po povratku odmah nadoknade deficit, i to su uradili u prvih deset minuta, i to golom Perišića.

Bilo je prilika i u nastavku susreta, ali ni jedan tim nije kreirao stopostotnu šansu.

Meč je otišao u produžetke, u kojima se takođe nismo nagledali fudbala. Obe ekipe su "odradile" tih dodatnih 30 minuta i čekali izvođenje jedanaesteraca.

Evo kako su se izvodili penali:

0:0 – Livaković odbranio Minaminu

1:0 – Vlašić pogodio

1:0 – Livaković odbranio Mitomi

2:0 – Brozović pogodio

2:1 – Asano pogodio

2:1 – Livaja pogodio stativu

2:1 – Livaković odbranio Jošidi

3:1 – Pašalić pogodio

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.