Klinsman očekuje od kineskih vlasti da oslobode korejskog reprezentativca

Izvor: B92, 23.Nov.2023, 11:47

Klinsman očekuje od kineskih vlasti da oslobode korejskog reprezentativca

Selektor reprezentacije Južne Koreje Jirgen Klinsman pozvao je kineske vlasti da oslobode fudbelera Son Jun-Hoa (31) koji je u zatvoru od maja.

Njega tamošnje vlasti terete za primanja mita, navodno je "uhvaćen" u pokušaju da režira ishod jedne od utakmica.

Selekcija Koreje je nedavno gostovala u Kini, gde je saladala domaći tim 3:0, pa je Klinsman, po povratku kući, iskoristio priliku da govori i o ovom slučaju.

Uhapšeni fudbaler nastupa za kinski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << klub Šandong Taišan i dosad je odigrao 20 utakmica za reprezentaciju svoje zemlje.

"Imamo samo jednu želju za Božić... a to je puštanje na slobodu Son Jun-Hoa, jer do danas oni koji su ga uhapsili nisu dostavili nijedan dokaz da je učinio bilo šta loše", rekao je Klinsman.

Jun-Ho je, prema rečima Ministra unutrašnjih poslova Kine, "primio mito", bez iznošenja drugih detalja o ovom slučaju, a ispitan je i od strane vlasti u provinciji Liaoning.

"Nadamo se, imajući u vidu sve okolnosti, da će ga kineska vlada osloboditi do Božića kako bi mogao da bude uz svoju porodicu", nada se Nemac.

Klinsmanu je odgovorio Kineski ministar spoljnih poslova Mao Ning, koji je rekao da "država samo sprovodi zakon".

"Sve slučajeve kinska država rešava u skladu sa zakonom i brine o zaštiti prava i interesa svih umešanih strana", izjavio je Ning.

Brzo posle hapšenja svog igrača, Fudbalski savez Koreje je poslao u Kinu svoje emisare koji su imali zadatak da izdejstvuju oslobađanje igrača međutim taj posao je već poveren njegovom advokatu.

Son Jun-Ho je odigrao tri od četiri meča za Koreju na prethodnom Svetskom prvenstvu u Kataru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.