KOMJUNITI ŠILD: Arsenal i Liverpul borbom za trofej počinju novu sezonu u Engleskoj

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Avg.2020, 07:52

KOMJUNITI ŠILD: Arsenal i Liverpul borbom za trofej počinju novu sezonu u Engleskoj

Oba tima su po 15 puta osvajali takmičenje.

Ekipe Arsenala i Liverpula sutra će od 17.30 na stadionu ''Vembli'' igrati za trofej Superkupa Engleske, poznatiji kao Komjuniti šild, koji će biti zvanično otvorena nova sezone u Engleskoj.

Komjuniti šild se na Ostrvu ne smatra za prterano bitnu utakmicu u odnosu na druge kupove, ali Arsenal i Liverpul su po 15 puta osvajali trofej pobednika u Komjuniti šildu, pa će sad jedn ekipa imati priliku da se odvoji. Arsenal >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je poslednji put trofej podigao 2017. dok Liveprul čeka znatno duže na ovaj trofej, još od 2006.

Utakmicom Arsenal - Liverpul (17.30) na Vembliju u okviru Superkupa Engleske (Komjuniti šild) zvanično se otvara nova sezona u Engleskoj. Šampion je, naravno, favorit s kvotom 1,75, dok je kvota na Arsenal 4,30. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART na Arsenal - Liverpul.

Što se tiče sastava timova, menadžer Arsenala Mikel Arteta ne može da računa na Kaluma Hendersona i Škodarana Mustafija zbog povreda, dok je Mateo Genduzi na ''hlađenju'' upravo odlukom Artete. Na drugoj strani Jirgen Klop je u sličnoj situaciji pošto takođe ne može da računa na dvojicu igrača pošto će zbog povreda utakmiu propustiti Džordan Henderson i Džoel Matip. Arsenal je 15. jula uspeo da savladala Liverpul koji je u tom trenutku već imao titulu Premijer lige u rukama, ali Tobdžije pre toga nisu imale trijumf osam mečeva u svim takmienjima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Navijači još slave osvojene trofeje, a Liverpul i Arsenal kreću u obračun po novi

Izvor: MozzartSport.com, 29.Avg.2020

Šampion i pobednik FA kupa večeras u Komjuniti šildu..Navijači dva kluba nisu još ni završili slavlje zbog osvojenih trofeja u prethodnoj sezoni, a već je došao red na Komjuniti šild (Superkup), utakmicu koja označava start nove sezone u Premijer ligi. Trofej je na talonu pred praznim Vemblijem,...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.