Izvor: MozzartSport.com, 29.Avg.2020, 11:08

Navijači još slave osvojene trofeje, a Liverpul i Arsenal kreću u obračun po novi

Šampion i pobednik FA kupa večeras u Komjuniti šildu

Navijači dva kluba nisu još ni završili slavlje zbog osvojenih trofeja u prethodnoj sezoni, a već je došao red na Komjuniti šild (Superkup), utakmicu koja označava start nove sezone u Premijer ligi. Trofej je na talonu pred praznim Vemblijem, a samo jedan, Liverpul ili Arsenal, će i u novu sezonu ući sa novim parčetom srebrnine.

Liverpul je pre 39 dana podigao šampionski pehar, koji je čekao punih 30 >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << godina. Istinske proslave zbog korone nije bilo, onog defilea ulicama grada, vožnje u otvorenom autobusu pred stotinu hiljada razdraganih fanova. Ali, život teče dalje. Čak i u društvu korona virusa...

Arsenal je imao još manje vremena da proslavi osvajanje FA Kupa. Pehar je podignut 1. avgusta, upravo na Vembliju, pobedom nad Čelsijem – 2:1. Još jedna turobna sezona Tobdžija dobila je time neki drugi kolorit. Trofej je trofej, a u Engleskoj se FA kup posebno ceni.

Na jednoj strani je Jirgen Klop, koji je ostvario tri decenije dug san navijača Liverpula. Uz prethodno osvojenu Ligu šampiona. Na drugoj je Mikel Arteta, koji je u prvoj sezoni, za osam meseci koliko je predvodio Arsenal, došao do prvog trofeja u karijeri. Sve to obećava da je klub iz Londona našao pravog čoveka za klupu.

Utakmica, ipak, koliko god joj se radovali fanovi fudbala širom sveta, dolazi u nevreme. Jirgen Klop priznaje da joj se uopšte ne raduje.

Da li sam srećan što ćemo igrati ozbiljnu takmičarsku utakmicu posle dve nedelje priprema? Ni najmanje. Ali, tako je kako je. A, ovaj meč sa Arsenalom će biti izuzetno ozbiljan”, rekao je Nemac.

Adut Liverpula je što u novu sezonu ulazi sa gotovo nepromenjenim timom. Otišli su samo Adam Lalana i Dejan Lovren, koji su minule sezone više bili na klupi za reserve nego na terenu.

Crveni su trening kamp imali u Austriji, gde su odigrali dve kontrolne utakmice: pobedili su Štutgart sa 3:0 i remizirali sa Salcburgom – 2:2.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Ono što ima Arsenal kao adut u rukama je znanje kako se pobeđuju veliki rivali na praznom Vembliju. Prošle sezone do trofeja FA kupa Tobdžije su došle pobedama nad Mančester sitijem i Čelsijem u dve završne utakmice.

Nije ni klub sa Emirejtsa mnogo promenio sastav, dobio je veliko pojačanje Vilijana, koji je došao kao slobodan igrač iz Čelsija. Trebalo bi Brazilac večeras da debituje i nema dileme da će oči navijača Arsenala biti uprte u njega. Tobdžije su na pripremama odigrale samo jednu utakmicu: torpedovale su nižerazredni MK Dons sa 4:1.

Biće ovo četvrti put u istoriji da Liverpul i Arsenal igraju u Komjuniti šildu. Crveni sa Enfilda su uspešniji sa 2:1 u pobedama, a i generalni bilans međusobnih mečeva je na njihovoj strani: od 229 okršaja, Liverpul je dobio 89, dok je Arsenal slavio 79 puta. Ali, u poslednje četiri godine Tobdžije su samo jednom pobedile. I to u poslednjem duelu, bilo je 2:1.

Oba kluba su po 15 puta osvajala Komjuniti šild, s tim što je Arsenal poslednji put pehar prigrlio pre tri godine, a Liverpul pre 14. Jedan će se večeras “odlepiti”, dodaće još jedan u trofejnu salu. I makar za korak će se približiti Mančester junajtedu, koji je 21 put podizao trofej Superkupa.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Komjuniti šild - Arteta sa trojicom "otpisanih", Klop očekivano, Srbin čeka šansu sa klupe! (SASTAVI)

Izvor: Sportske.net, 29.Avg.2020

Arsenal i Liverpul će se boriti za trofej Komjuniti šilda i tako će praktično otvoriti sezonu 2020/21 u Engleskoj...Liverpul je osvojio titulu u Premijer ligi, Arsenal je osvojio svoje omiljeno takmičenje, FA kup, pa su se tako ova dva tima kvalifikovala za premijerni meč u engleskom fudbalu za...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.