Izvor: MozzartSport.com, 29.Avg.2020, 19:42

Zvuči kao bajka, Arsenal do drugog pehara u mesec dana! (VIDEO)

Obamejan prelepim golom matirao Alisona, Minamino dobio veliki poklon od Soareša, na kraju se sve rešavalo sa kreča i Komjuniti šild završava u vitrinama Tobdžija

Zvuči kao bajka, ali Arsenal je u poslednjih mesec i po dana dva puta na kolena bacio Liverpul, a onda Mančester Siti i Čelsi i u tom nizu pokupio dva pehara!

Posle overenog FA kupa prvog dana avgusta preko Čelsija, Arsenal je pokupio i pehar namenjen osvajaču Komjuniti šilda pošto je posle >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << boljeg izvođenja jedanaesteraca slavio sa 5:4, dok je rezultat tokom 90 minuta igre bio 1:1. Titula je i dalje na Emirejtsu misaona imenica, ali Arsenal se definitivno profilisao kao majstor za kup takmičenja!

Arsenal je apsolutno zasluženo stigao do trijumfa na pustom Vembliju. I tokom 90 minuta nadmetanja tim Mikela Artete odisao je većom svežinom i elanom, a ne bi bilo nezasluženo i da se sve završilo i pre izvođenja jedanaesteraca jer je golčina Pjer Emerika Obamejana iz 12. minuta mogla da posluži kao idealan šlagvort za trofej koji je svakako kasnije završio u rukama Arsenalovih fudbalera! Možda je Liverpul za nijansu bolje ušao u meč, Virdžilu van Dajku je praktično odmah poništen gol zbog ofsajda, ali onda je Arsenal po starom, dobrom i već nekoliko puta isprobanom receptu iskoristio trenutak protivnikove nepažnje i stigao do vođstva koje je bilo aktuelno sve do 73. minuta. Napadač iz Gabona potvrdio je klasu prelepim udarcem kojim je matirao nemoćnog Alisona, a Arsenal kao da je dobio injekciju kritične energije potrebne da se do kraja odigra u visokom ritmu i obezbedi trijumf, na ovaj ili onaj način.

Pogodak Takumija Minamina iz tog 73. minuta došao je kao čist plod sreće, jer je svemu prethodila velika greška rezerviste Sedrika Soareša koji je grudima praktično odigrao do japanskog ofanzivca na ivici kaznenog prostora, a Emilijano Martinez nije mogao previše da učini pošto je njegov takmac bio usamljen kao duh i mogao je bira stranu u koju će da puca. Ni tada nije bilo naznaka da je Liverpul bliži trofeju, a u penal lutriji je sve bilo moguće. Baš tu je Arsenal iscrpeo dodatnu energiju za pobedu.

Nelson, Mejtland Najls, Soareš, Luiz i na kraju Obamejan bili su neumoljivi sa kreča, dok je promašaj mladog Rajana Brustera u trećoj seriji pokvario planove Jirgena Klopa da sezonu započne s novim peharom u rukama. Pre i posle Brustera precizni su bili Salah, Fabinjo, te Minamino i Džons, ali to nije previše vredelo, jer je Arsenal iskoristio sve svoje šanse...

Zanimljivo, Jirgen Klop je u ovaj meč uveo praktično najjači sastav. Samo je umesto Trenta Aleksander Arnolda na desnom boku igrao mladi Neko Vilijams, dok je Džejms Milner popunio mesto kapitena Džordana Hendersona. Sa klupe je svoju šansu čekao i Marko Grujić, ali je ipak nije dobio... Mikel Arteta je za ovaj susret ušao u sistemu 3-4-3, sa Holdingom i Tirnijem na štoperima kraj Luiza, dok su u vezi bili zaboravljeni Elneni te Džaka i po bokovima Beljerin i Mejtland Najls, dok su u napadu kraj Obamejana bili još Saka i Nketija. Aleksandrea Lakazeta nije bilo ni na klupi za rezerve, što samo pojačava spekulacije da mu se bliži kraj na Emirejtsu. I eto, pobedu je odneo Arsenal!

-----------------------------------------------

ARSENAL – LIVERPUL 1:1 (1:0)

/Obamejan 12 - Minamino 73/

Rezultat posle penala - 5:4

/Nelson, Mejtland Najls, Soareš, Luiz, Obamejan – Salah, Fabinjo, Bruster promašio, Minamino, Džons /

Stadion: Vembli, London;

Sudija: Andre Mariner.

ARSENAL (3-4-3): Martinez – Holding, Luiz, Tirni (od 83. Kolašinac) – Beljerin (od 58. Soareš), Elneni, Džaka, Mejtland Najls – Saka (od 82. Vilok), Obamejan, Nketija (od 82. Nelson).

LIVERPUL (4-3-3): Alison – Vilijams (od 59. Minamino), Gomez, Van Dajk, Robertson – Vajnaldum (od 90+1 Bruster), Fabinjo, Milner (od 59. Keita) – Salah, Mane, Firmino (od 83. Džons).

-----------------------------------------------

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.