I Porše pravi limuzinu za Putina

Izvor: B92, 11.Maj.2014, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Porše pravi limuzinu za Putina

Moskva -- Više ruskih proizvođača automobila, ali i nemački Porše, rade na novoj limuzini za Vladimira Putina, koja bi trebalo da počne da se proizvodi 2016. godine.

Ruski mediji nedavno su objavili slike koncepta predsedničke limuzine, a na novim fotografijama se vide gotovi modeli i detalji unutrašnjosti na kojima dominiraju državna obilježja, prenosi portal SEEbiz.eu i dodaje da je readni naziv projekta "Cortege" (povorka).

Prednji kraj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << limuzine donosi konzervativni dizajn po uzoru na britanske luksuzne limuzine Rols Rojs i Bentli.

Prototipovi Putinove limuzine kreću na testiranja krajem ove godine, a početak proizvodnje planiran je za 2016. godinu.

Projekt "Cortege" okuplja više ruskih proizvođača automobila koji rade zajedno na projektovanju nekoliko vrsta vozila, ali predsednička limuzina je prioritet. Nakon limuzine, 2017. godine se očekuje i terensko vozilo, kao i minivan namenjen državnim službama.

Prema izjavama ruskog ministra industrije, Denisa Manturova, u celi projekat uključen je i nemački Porše.

Procenjuje se da je iz državnog budžeta Rusije izdvojeno između 150 i 400 miliona dolara za projekat "Cortege".

Kako god bilo, autori će imati još dosta posla jer prema nekim informacijama Putin baš i nije presrećan predstavljenim dizajnom automobila, navodi SEEbiz.eu.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Moskva,   Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I Porše pravi limuzinu za Putina

Izvor: Capital.ba, 12.Maj.2014, 07:42

MOSKVA, Njemački Porše priključio se ruskim proizvođačima automobila u projekat proizvodnje predsjedničke limuzine kojom bi se vozio šef ruske države Vladimir Putin. Ruski mediji su nedavno objavili slike koncepta predsjedničke ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.