O udesu na auto-putu kod Niša: Vozio bez dozvole, udario policijsko vozilo, dete teže povređeno

Izvor: JužneVesti.com, 26.Jun.2023, 17:28

O udesu na auto-putu kod Niša: Vozio bez dozvole, udario policijsko vozilo, dete teže povređeno

Zbog izazivanja saobraćajne nezgode na auto-putu iz pravca Beograda ka Nišu u visini Donje Trnave rano ujutru u ponedeljak u kojoj je povređeno 7 osoba, niška policija će podneti krivičnu prijavu protiv 36-godišnjeg muškarca koji se sumnjiči da je “mazdom” udario policijsko vozilo sa uključenom signalizacijom, koje se nalazilo u zaustavnoj traci.

Iz policije kažu da se policijsko vozilo obezbeđivalo “opel” kojim je upravljao 33-godišnji muškarac, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je prethodno zbog kvara takođe bio u zaustavnoj traci.

Od siline udara, policijski automobil se odbio i udario tri pešaka, među kojima i policijskog službenika. Nakon toga udario je u "opel“, da bi se potom službeno policijsko vozilo prevrnulo na krov. U ovoj saobraćajnoj nezgodi, jedno dete je zadobilo teške telesne povrede, dok je troje lakše povređeno i oni su zbrinuti u Kliničko-univerzitetskom centru Niš - rekli su iz niške policije.

Iz niškog UKC-a rekli su da se među sedmoro povređenih nalazila i porodica iz Bugarske, kao i to da je 10-godišnji dečak imao prelom nadlaktne kosti u srednjem delu sa dislokacijom i manjom linijom preloma čašice levog kolena.

Dečji hirurg indikovao prijem na klinici za dečiju hirurgiju, ali je majka odbila i potpisala se da ne želi hoslitalizaciju i odvela ga na dalje lečenje u Bugarsku. N. K. 32 godine star, nagnječenje mekih tkiva poglavine sa delimičnim rascepom istih. Vratio se sa porodicom u Bugarsku - rekli su iz UKC Niša.

Kako su rekli u niškom Kliničkom centru sa prelomom jednog rebra sa desne strane i manje kontuzione povrede pluća javio se i 35-godišnji muškarac iz Prokuplja, koji je upućen na lečenje u Zdravstveni centar Prokuplja.

Takođe rekli su da je među povređenima bio i 34-godišnji muškarac sa frakturom kosti desnog stopala i manjom kontuzijom levog plućnog krila, koji je nakon pregleda pušten na kućno lečenje.

Iz niške policije kažu da vozač “mazde” nemačkih tablica nije imao izdatu vozačku dozvolu, kao i to da je imao 0,14% promila alkohola u krvi, te da je izvršio krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.