Izvor: RTS, 30.Okt.2021, 06:07

Alkohol, droga i volan ne idu zajedno, posebno kad voze mladi

Pripadnici saobraćajne policije proteklog vikenda su u Beogradu isključili iz saobraćaja dva mlada vozača početnika, mlađa od 25 godina, koja su upravljala vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.
Policija je za vikend, oko tri sata posle ponoći, u Ulici Milutina Milankovića zaustavila automobil marke "opel" kojim je upravljala devetnaestogodišnjakinja, koja je prethodno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dvaput prošla na crveno.

Alko-testom je utvrđeno da je imala 1,24 promila alkohola u krvi.
"Alkohol i volan ne idu zajedno, mnogo je jeftinije uzeti taksi, prenoćiti negde, mnogo je jeftinije od novčanih kazni za alkohol, a da ne pričamo o tome da ćete ako skrivite saobraćajnu nesreću pod dejstvom alkohola platiti svu šetetu koja nastane, a ona se meri milionima dinara", kaže Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.
Iste večeri, oko 23.25, u Ulici Milke Lukić policajci su zaustavili automobil kojim je, kako je utvrđeno testom na drogu, pod dejstvom kanabisa i kokaina upravljao dvadesetjednogodišnjak.
"Kad je reč o licima koja voze pod dejstvom alkohola, oni su od početka godine izazvali 2.000 saobraćanih nesreća u kojima je poginulo 47 lica, a 1.400 povređeno. Ono što je strašno to je da je skoro 500 lica imalo preko dva promila alkohola u krvi što prestavlja nasilničku vožnju", kaže Aleksandar Radenković iz MUP-a Srbije.
Vozači su zadržani u službenim prostorijama policije i protiv njih će biti podnete odgovarajuće prekršajne prijave.
Mole se roditelji da dobro procene kome daju ključeve od kola i ko sve može da vozi njihovu decu, jer se jedino tako, kažu u MUP-u, može smanjiti broj udesa u kojima ginu mladi.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Policija sinoć uhapsila Kruševljanina koji je vozio sa skoro 3 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Izvor: Blic, 30.Okt.2021

Pripadnici saobraćajne policije u Kruševcu isključili su sinoć iz saobraćaja vozača koji je vozio pod dejstvom alkohola.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.