Južnoafrička Republika traži od MSP da naredi Izraelu da se povuče iz Rafe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2024, 23:58

Južnoafrička Republika traži od MSP da naredi Izraelu da se povuče iz Rafe

Južnoafrička Republika zatražila je od Međunarodnog suda pravde (MSP) u Hagu da naredi Izraelu da se povuče iz Rafe u okviru dodatnih hitnih mera zbog rata u Gazi, saopštio je danas MSP.
U tekućem predmetu koji je pokrenula Južna Afrika, koja optužuje Izrael za dela genocida nad Palestincima, MSP je u januaru naredio Izraelu da se uzdrži od bilo kakvih dela koja bi mogla potpasti pod Konvenciju o genocidu i da osigura da njegove trupe ne počine genocidna dela nad Palestincima, preneo je Rojters.
U podnescima koji su danas objavljeni, JAR traži dodatne hitne mere u svetlu tekuće vojne akcije u Rafi, koju naziva "poslednjim utočištem" za Palestince u Gazi.
Južna Afrika je zatražila od suda...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.