Zvaničnik Hamasa: Mi želimo pravi sporazum, ali Netanijahu želi nastavak rata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2024, 23:10

Zvaničnik Hamasa: Mi želimo pravi sporazum, ali Netanijahu želi nastavak rata

Hamas želi smirenost i pravi sporazum o prekidu vatre u Gazi, ali izraelski premijer Benjamin Netanijahu želi da se rat nastavi, izjavio je danas visoki zvaničnik Hamasa Halil al Haja.
"Hamas nije suspendovao niti se povukao iz pregovora o (primirju), okupacija se okrenula protiv predloga posrednika", rekao je Al Haja za televiziju Al Arabi, preneo je Rojters.
Palestinska militantna grupa saopštila je ranije danas da su se napori da se pristane na prekid vatre u Pojasu Gaze vratili na početak nakon što je Izrael odbio predlog međunarodnih posrednika.
Poslednja runda pregovora o primirju u Pojasu Gaze završena je nakon što je Izrael posrednicima, uključujući SAD, Egipat i Katar, ukazao na rezerve...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Zvaničnik Hamasa: "Mi želimo sporazum o prekidu vatre, ali Netanjahu želi nastavak rata"

Izvor: Blic, 10.Maj.2024

Hamas želi smirenost i pravi sporazum o prekidu vatre u Gazi, ali izraelski premijer Benjamin Netanjahu želi da se rat nastavi, izjavio je danas visoki zvaničnik Hamasa Halil al Haja.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.