Nissan najavio SAMOVOZEĆE taksije!

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2024, 00:37

Nissan najavio SAMOVOZEĆE taksije!

Nova revolucionarna ideja...

Japanski proizvođač automobila Nissan planira uvesti samovozeće taksije u Japanu u roku od nekoliko godina. Očekuje se da će usluga, koja je planirana zbog manjka taksista kao posljedice starenja stanovništva, biti dostupna u poslovnoj godini tvrtke koja počinje u travnju 2027.

Kao što je tvrtka nedavno najavila, počet će testirati komercijalne usluge u nadolazećoj fiskalnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << godini, koristeći minivanove u području Yokohame južno od Tokija.

- Lokalne zajednice suočavaju se s brojnim izazovima na području mobilnosti, uključujući manjak vozača kao posljedicu starenja stanovništva - sažeto je u Nissanovom priopćenju.

Prilikom pokretanja usluge planiraju surađivati s lokalnim vlastima i prijevoznicima kako bi "osigurali širok raspon novih usluga koje omogućuju slobodno kretanje".

Japan daleko od toga da je jedini grad s autonomnim vozilima na cestama, ali njegova je vlada ubrzanje razvoja tehnologije postavila kao ključni prioritet budući da se zemlja suočava s manjkom radne snage i stanovništvom koje stari i treba prijevoz.

Prema Zakonu o cestovnom prometu, samovozećim vozilima razine 4 dopuštena je vožnja javnim cestama u Japanu pod određenim okolnostima od prošle godine. Autonomija vozila rangirana je na ljestvici od 0 do 5, pri čemu je 5 potpuno autonomno.

Nissan je rekao da testira poslovne modele za usluge samovozeće mobilnosti u Japanu i inozemstvu od 2017.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.