PRVA ŽRTVA SNAJPERA U BEOGRADU Arkanov telohranitelj ubijen ispred diskoteke, a sada Veljin klan MASAKRIRA po receptu svojih kolega

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Maj.2021, 21:07

PRVA ŽRTVA SNAJPERA U BEOGRADU Arkanov telohranitelj ubijen ispred diskoteke, a sada Veljin klan MASAKRIRA po receptu svojih "kolega"

Klan Velje Nevolje po ugledu na "kolege" iz Crne Gore u svom arsenalu je imao i snajpersku pušku. Snajperska puška prvi put je korišćena u obračunima među kriminalcima 1997. godine po takozvanom "crnogorskom receptu".

Prva žrtva snajpera u Beogradu bio je Vukašin Vule Gojak, major Srpske dobrovoljačke garde i telohranitelj Željka Ražnatovića Arkana. On je ubijen 7. septembra ispred svoje diskoteke "Ric" na Košutnjaku.

Gojak je sedeo u svom džipu "micubiši >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pajero", parkiranom ispred diskoteke "Ric". Ubica ga je čekao u zasedi puna dva sata koliko je Gojak i bio u svom lokalu, a onda je hladnokrvno pucao sa udaljenosti od tridesetak metara. Hitac je probio staklo na džipu i pogodio Gojaka u vrat.

Smrt kralja Dorćola, kako su ga zvali u beogradskom podzemlju nikada nije rasvetljena. Ipak, pominjana su tri motiva.

Prvi je bila Gojakova umešanost u nestanak Ise Lera Džambe, koji je poslednji put viđen 1992. godine u kockarnici u "Beograđanci", koju je obezbeđivao upravo Gojak kao član Arkanove agencije "Delije". Gojak se, kao i njegov šef Arkan, kleo da nema nikakve veze sa Džambinim nestankom. Gojak, koji je po sopstvenom priznanju prvi udario pripitog Lera, objašnjavao je:

- Udario sam ga nekoliko puta pesnicom da bih ga onesposobio, pa on je pre toga uperio nekakav pištolj u čelo mog kolege. Pošto smo ga smirili, ubacili smo ga u lift i izbacili na ulicu - pričao je Gojak tvrdeći da ne zna šta se desilo s Džambom nakon incidenta.

Unosni biznis sa noćnim lokalima mogao bi biti drugi motiv ubistva. Gojak je posle "Rica" naglo krenuo da se širi poslove, i ulazi u vlasničke kombinacije sa beogradskim klubovima. Kao treći motiv spominje se i Gojakova učešće u mafijaškom sukobu na Zvezdari samo nekoliko dana pred smrt.
Pogledaj vesti o: Mitsubishi

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.