Kubica može da pokreće sve prste, 13. reli umalo koban

Izvor: Blic, 09.Feb.2011, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kubica može da pokreće sve prste, 13. reli umalo koban

Poljski vozač ekipe Lotus Renoa Robert Kubica oporavlja se od posledica udesa koji je doživeo tokom učešća na reliju u Italiji.

Kako je saopštio Igor Roselo, doktor koji ga je u nedelju operisao čitavih sedam sati a u sredu ga ponovo posetio, činjenica da Kubica može da pokreće sve prste na teško povređenoj desnoj ruci je veoma ohrabrujuća.

"Operacija je savršeno urađena, ali smo se ipak veoma obradovali rezultatima i činjenicom da Robert može >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da pokreće sve prste na desnoj šaci. To je sjajna vest imajući u vidu komplikovanost hirurškog zahvata”, rekao je Roselo.

Kubicu u petak očekuje prva u nizu od tri nove operacije, jer doktori moraju da saniraju rane na njegovom desnom stopalu, ramenu i laktu.

Menadžer poljskog vozača Danijele Moreli otkrio je da nastupi u reliju do sada Kubici nisu zadavali nikakve probleme.

"Baš naprotiv, u 12 dosadašnjih relija sve je proteklo kako treba. Međutim, izgleda da je broj 13 stvarno bio nesrećan po njega”, rekao je Moreli.

Sa druge strane, direktor ekipe Lotus Renoa, Erik Bulije, saopštio je da tim razmatra mogućnosti za zamenu poljskom vozaču, a u igri su ostala tri imena - Bruno Sena, Vitantonio Liuci i Nik Hajdfeld.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.