Izvor: eKlinika.rs, 16.Maj.2024, 15:00

Bol u leđima produbljuje kombinacija ovih pokreta – zašto je važno da jačamo stomačne mišiće

Bol u leđima kod većine osoba nespecifične je prirode i ne može da se dovede u tačnu vezu sa jasnim uzrocima. U nekim slučajevima poprima hroničnu prirodu i u bitnoj meri narušava kvalitet života. Pojedini stručnjaci smatraju da je bol u leđima uglavnom posledica loših životnih navika – predugog sedenja, neodgovarajućeg položaja tela, specifične kombinacije pokreta.
Zašto se javlja bol u leđima? Neurohirurg dr Arthur Jenkins naglašava da bol u leđima može da produbi serija pokreta sastavljena od savijanja tela, dizanja tereta i uvijanja tela na jednu stranu.
Lekari navode da starenje i povrede utiču na pojavu bola u leđima, koji može da bude uzrokovan i spinalnim artritisom, spinalnom...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.