Lamborghini Huracan Super Trofeo dobio 10ks više i izgubio 151 kilogram

Izvor: Moto.rs, 18.Avg.2014, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lamborghini Huracan Super Trofeo dobio 10ks više i izgubio 151 kilogram

Lamborghini je predstavio Huracan LP 620-2 Super Trofeo model u toku održavanja ovogodišnjeg „The Quail, A Motorsport Gathering“ događaja. Ovaj trkački Huracan razvijen je u saradnji sa Dallara Engineering i Gian Paolo Dallar koji je takođe radio na razvoju Miura modela.

Vozilo karakteriše unapređena aerodinamika, prilagodljivi prednji usisnici za vazduh, prednji i zadnji difuzor kao i zadnje krilo sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << deset pozicija. Pirelli je bio zadužen za kreiranje seta pneumatika specijalno dizajniranih za Huracan Super Trofeo. U poređenju sa legalnom varijantom, trkačku verziju odlikuje atmosferski 5.2L V10 motor koji razvija dodatnih 10 ks izlazne snage, a zahvaljujući različitim modifikacijama, ovaj model ima i za 151 kilogram manju masu. Vozilo će učestvovati u Blancpain Super Trofeo seriji naredne godine, ali se neće takmičiti u istoj klasi kao i prethodni model.

foto © Lamborghini

Nastavak na Moto.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.