Izvor: Luftika.rs, 02.Feb.2021, 18:21

Harison Ford je karijeru započeo kao snimatelj turneje legendarnih The Doors, a nakon njih umalo je otišao u manastir na pokajanje

Zamislite Indijanu Džonsa kako na početku karijere sa druge strane kamere beleži sav razvrat rokenrol legendi Džima Morisona i njegovih ortaka iz benda “The Doors”, neprestano partijanje i lumpovanje na turneji koja je Harison Forda umalo odvratila od želje da bude slavan, poznat i uspešan holivudski glumac.
Malo poznata priča sa početka Fordove karijere, dogodila se 1968. godine zahvaljujući njegovom prijatelju Pol Ferari >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << koji je Harisona pozvao da bude drugi snimatelj na projektu „Feast of friends“, o životu na turneji članova ovog legendarnog rokenrol sastava.
Harison Ford, u tom trenutku student koji se bavio i stolarijom, morao je jako brzo da nauči osnove snimanja kamerom, a njegovom uspešnom testiranju prisustvovali su članovi benda, Džon Densmor i Robi Kriger.
Iako je snimao amaterskom kamerom, veliki deo njegovog video zapisa ušao je u montažu i konačnu verziju filma. Desetak dana seksa, droge i rokenrola umalo nije promenilo istoriju Holivuda, piše headliner.rs.
Živa legenda Harison Ford govorio je kako je poznanstvo sa Morisonom i ekipom uticalo na njegovu svest u tom periodu.
– Radio sam „road“ film sa Dorsima, trajalo je sve desetak dana, koncertna turneja. Kada se to završilo. bio sam na korak od toga da odem u manastir. Mislio sam da je to u redu, ali nisam mogao da pratim tu ekipu. Bilo je to previše za mene – poverio se Ford i otkrio malo poznatu tajnu rokenrol kulture.

Neverovatno da je akcioni heroj i Holivudski zavodnik nekada bio „roudi“ nekom bendu, ali istina je da svako negde mora da počne. Sanjao je i dosanjao svetla slave i pozornice, a sa ovakvim početkom sigurno je imao pravo lansiranje, direktno u orbitu.

Manastirski rokenrol: Monasi iz Tumana spojili Boga i Iron Maiden (VIDEO)
 

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.