FIAT Tipo premijerno na Evropskom prvenstvu u vaterpolu

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Jan.2016, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIAT Tipo premijerno na Evropskom prvenstvu u vaterpolu

U Beogradu se od 10. do 23. januara održava Evropsko prvenstvo u vaterpolu, a zvanično vozilo ovog takmičenja biće novi FIAT Tipo koji će tom prilikom biti predstavljen široj javnosti.

Tokom prvenstva svi prisutni imaće priliku da se bliže upoznaju sa modelom koji će biti izložen pored bazena u "Kombak areni".

Istovremeno, pokrenuta >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je i nagradna igra pod nazivom "Tipujte pobednika" u kojoj možete učestvovati preko Facebook naloga kompanije FCA Srbija i time aktivno učestvovati u prvenstvu.

Novi FIAT Tipo, koji je svetskoj javnosti predstavljen u oktobru 2015, je kompaktna limuzina dugačka 4,54 metra, široka 1,79 metara i visoka 1,49 metara, sa međuosovinskim rastojanjem od 2,64 metra i prtljažnikom čija zapremina iznosi 520 litara.

Automobil je dizajniran u Italiji, a razvijen u Turskoj gdje se i proizvodi u fabrici Tofaš u Bursi.

Trenutno na našem tržištu, kupci mogu da biraju između dva motora - benzinca 1.4 Fire sa 95 KS i i dizelaša 1.6 Multijet II sa 120 KS.

Ovi motori dolaze u kombinaciji sa manuelnim mjenjačima sa šest brzina.

Benzinski motor - 1.4 16v Fire sa 95 KS

Motor 1.4 16v Fire je bazna benzinska jedinica u novom Tipu. Ovaj agregat razvija 95 KS na 6000 obrtaja i dostiže maksimalni obrtni momenat od 127 Nm pri 4500 obrtaja.

Motor je povezan sa šestostepenim manuelnim mjenjačem i omogućava automobilu da od 0 do 100 km/h stigne za 11,5 sekundi uz maksimalnu brzinu od 185 km/h.

Dizel opcija - 1.6 litarski MultiJet II

Ovaj turbo dizelaš, koji spada u drugu generaciju Multijet motora, razvija 120 KS pri 3750 obrtaja i omogućava da automobil dostigne maksimalnu brzinu od 199 km/h i da ubrza od 0 do 100 km/h za 9,7 sekundi.

Snaga se na prednje točkove prenosi pomoći šestobrzinskog manuelnog mjenjača, a FIAT Tipo pogonjen ovim motorom raspolaže maksimalnim obrtnim momentom od 320 Nm već na 1750 o/min.

Na našem tržištu nova FIAT-ova limuzina za sada se prodaje sa dva paketa opreme - srednjim Opening Edition i višim Opening Edition Plus.

Početna cjena za model 1.4 Fire Opening Edition iznosi 12.500 evra.

Paket između ostalog obuhvata šest vazdušnih jastuka, automatsku klimu, električne podizače svih prozora, audio sistem sa USB, AUX i Bluetooth konekcijama (ali bez CD-a), sa komandama na volanu, prednji centralni naslon za ruku, zadnje parking senzore, 16 inčne alu felne, prednja svjetla za maglu, automatsko otvaranje prtljažnika...

Dizelaš sa istom opremom može se nabaviti za 16.000 evra.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.