Izvor: RTS, 13.Apr.2021, 19:38

Italija dozvolila prisustvo navijača na "Olimpiku" za EP 2021

Italijanska vlada je dozvolila povratak publike na utakmice predstojećeg Evropskog prvenstva na rimskom stadionu "Olimpiko" sa najmanje 25 odsto kapaciteta stadiona, saopštio je Italijanski fudbalski savez (FSI).
Italija će biti domaćin prvog meča na Evropskom prvenstvu protiv Turske, 11. juna, kao i još tri >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << utakmice na šampionatu Starog kontinenta.

"Vladina odluka je sjajna vest koju smo preneli Uefi. Otvaranje stadiona je poruka velikog poverenja i odlične vizija. Država se pokazala hrabrom u borbi protiv pandemije, ali je istovremeno pokazala da radi na obnovi prema definisanom programu i kalendaru", rekao je predsednik Saveza Gabrijele Gravina i zahvalio se premijeru Mariju Dragiju, kao i ministru zdravlja Robertu Speranci, preneo je Juronjuz.
Uefa je prethodno dala rok Italiji da precizira koliko će dozvoliti gledalaca da prisustvuje na utakmicama, pa je država morala da prihvati savet iz Niona ili da ostane bez domaćinstva.
Evropsko prvenstvo se igra od 11. juna do 11. jula, a Rim će biti jedan od 12 gradova domaćina završnog turnira.
Osim meča Italija - Turska, u Rimu će se igrati i Italija - Švajcarska, Italija - Vels i jedna utakmica četvrtfinala.
Još neki gradovi su potvrdili da će dopustiti publiku sa određenim procentom - Glazgov, London, Budimpešta, Sankt Peterburg i Baku.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ITALIJANSKA VLADA DOZVOLILA PUBLIKU NA EP: Utakmice na Olimpiku sa 25 odsto kapaciteta

Izvor: Kurir, 13.Apr.2021

Italijanska vlada odobrila je danas korišćenje do 25 odsto kapaciteta stadiona Olimpiko za utakmice ovogodišnjeg Evropskog prvenstva u fudbalu.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.