ITALIJANSKA VLADA DOZVOLILA PUBLIKU NA EP: Utakmice na Olimpiku sa 25 odsto kapaciteta
Foto: Profimedia

odobrili

ITALIJANSKA VLADA DOZVOLILA PUBLIKU NA EP: Utakmice na Olimpiku sa 25 odsto kapaciteta

Fudbal -

Italijanska vlada odobrila je danas korišćenje do 25 odsto kapaciteta stadiona Olimpiko za utakmice ovogodišnjeg Evropskog prvenstva u fudbalu.

"Ova vladina odluka predstavlja sjajnu vest koju ćemo odmah proslediti Evropskoj fudbalskoj uniji", rekao je predsednik Fudbalskog saveza Italije Gabrijele Gravina.

Rim je, poput Minhena, Bilbaa i Dablila, imao rok da do 19. aprila Uefi dostavi dodatne informacije o svojim planovima za povratak navijača.

Predstavnik Tehničko-naučnog komiteta (CTS) Franko Lokateli juče je izjavio da je taj rok prekratak, ali je italijanska vlada danas ipak donela odluku.

0507883706, Italija, Rim, koronavirus
foto: Profimedia

"Poruka koju šaljemo je poruka velikog poverenja i sjajne vizije. Italija se pokazala hrabrom, Italija koja se bori protiv pandemije i istovremeno radi na bezbednom povratku navijača, u skladu sa jasnim i definisanim programom", rekao je Gravina.

Rim će biti domaćin uvodne utakmice turnira izmedju Italije i Turske.

Na Olimpiku će se, takodje, igrati i utakmice Italije protiv Švajcarske i Velsa u okviru Grupe A, kao i jedna utakmica četvrtfinala.

Uefa je prošle nedelje dobila potvrdu iz osam gradova da će stadionima biti navijača. Pre Rima, povratak navijača potvrdili su Amsterdam, Baku, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Glazgov, London i Sankt Peterburg.

Prvenstvo će početi 11. juna, a završiće se 11. jula.

Jedva je Siti u Mančester pobedio Dortmund (2:1), pa je pred večerašnji (21.00) revanš sve otvoreno. Englezi jesu kvalitetniji, ali ako Nemce krene, nema kome ne mogu da daju nekoliko golova. Kvota na keca je 4,80, na dvojku 1,73, a na GG3+ 1,90. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Dortmund - Mančester Siti.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track