EU i NATO se ne spremaju za rat

Izvor: B92, 18.Feb.2022, 13:32

"EU i NATO se ne spremaju za rat"

Španski ministar apoljnih poslova Manuel Albares izjavio je da se zemlje NATO ne spremaju za rat a da se situacija u Ukrajini može rešiti dijalogom.

"Evropska unija i NATO se ne spremaju za rat, a razlike u mišljenjima sa Rusijom oko situacije u Ukrajini se mogu rešiti dijalogom", izjavio je Albares.

“Ne postoje nesuglasice sa Rusijom koje ne možemo da rešimo dijalogom. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ni NATO, ni Evropska unija nemaju nikakve skrivene agende, skrivene interese ili bilo šta drugo što se ne može objasniti”, izjavio je španski diplomata za radio “Onda Sero”, a navodi agencija TASS.

"Rat se može izbeći, on je nepotreban”, poručio je Albares.

Prema njegovom mišljenju, ni NATO ni Evropska unija se ne spremaju ni za kakav rat, a Rusija, kako navodi, treba da počne sa deeskalacijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   NATO

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Španski diplomata: EU i NATO se ne spremaju za rat

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Feb.2022

Evropska unija i NATO se ne spremaju za rat, a razlike u mišljenjima sa Rusijom oko situacije u Ukrajini se mogu rešiti dijalogom, izjavio je danas španski ministar spoljnih poslova Manuel Albares...Ne postoje nesuglasice sa Rusijom koje ne možemo da rešimo dijalogom. Ni NATO, ni Evropska unija...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.