Ralf Žil je novi šef dizajna Fijat-Krajsler grupacije

Izvor: Blic, 03.Apr.2015, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ralf Žil je novi šef dizajna Fijat-Krajsler grupacije

Fijat-Krajsler grupacija je saopštila da je novi šef dizajna Ralf Žil koji će zameniti dugogodišnjeg italijanskog dizajnera Lorenca Ramaćotija koji je tokom karijere radio za Alfa Romeo, Ferari i Maserati.

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Osim što je postao novi šef dizajna, Žil će biti i novi član "Group Executive" odbora koji o okviru firme vodi izvršni direktor Serđo Markjone.

Ovaj korak je svakako prekretnica, posebno za italijanski deo grupacije koja se

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

godinama unazad uzdala u rad Lorenca Ramaćotija. Sa druge strane, Žilovo iskustvo se pre svega tiče rada sa severnoameričkim brendovima, a zaslužan je za idejna rešenja modela "krajsler 300" iz 2005. i poslednjeg Dodž "vajpera".

On je takođe u vezi sa nekoliko motosport programa, kao i sa SRT performans divizijom, na čijem je čelu bio određeno vreme.

Žil ima diplomu mastera poslovne administracije na Mičigen državnom Univerzitetu i bačelor diplomu Industrijskog dizajna na koledžu za Kreativne studije u Detroitu. Prvi put se zaposlio u Krajsleru 1992. godine.

Žil će preuzeti ogromnu odgovornost rada na širokoj paleti modela koji su najavljeni iz Fijat-Krajsler grupacije, uključujući i budući Maserati "gran turizmo", ali i veći deo budućih Alfa Romeo modela.
Pogledaj vesti o: Chrysler,   Ferrari,   Maserati

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.