Izvor: Luftika.rs, 01.Maj.2024, 20:05

Prokletstva bez granica: Najnepravednija stvar koja se desila slavnoj osobi (VIDEO)

Južnoafrički režiser je 1980. godine želeo napraviti film o mladiću iz Kalaharija. Odlučio je da dobije nešto stvarno, pa je otišao u Namibiju i našao pravog Kalahari Bušmana. Zvao se Gcao Tekene. Iako se na njegovom jeziku zvao “N idixau”.
Film se zvao “Bogovi su pali na teme”. I to je bio najveći finansijski uspeh koji je jedan južnoafrički film ikada imao.
Ostvario je neverovatnih 200 miliona dolara profita a napravljen je sa niskim budžetom. Naravno da je g. >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Tekene morao biti plaćen za njegov doprinos. Režiser mu je platio. Dao mu je običnu kozu. G. Tekene je dobio i 300 dolara za svoju ulogu.
Trista dolara za njegovu ulogu u filmu koji je njegovog reditelja i njegove kolege učinio bogatim i slavnim.
Ušetao je u zalazak sunca i kako priča ide… pustio je da vetar odnese note. Tekene, pustinjska koza, nije znao koliko vredi novac. 1989. godine napravljen je nastavak filma i ovog puta Tekene se malo popravio. Ovaj put je dobio pola miliona dolara odštete.
Tekene je živeo još petnest godina i umro 2003. godine. Sa svojih pola miliona sagradio je lepu kuću za ženu i šestero dece. Dobio je vodovod, pravo kupatilo i auto, sa vozačem, pošto nije video svrhu da nauči da vozi. Brzo je ostao bez novca jer je bio previše velikodušan prema nekoliko prijatelja i porodici.
Na kraju je Gcao Tekene postao neverovatno poznat, sa licem prepoznatljivim širom sveta. Ali nikad nije stekao bogatstvo koje inače prati takvu slavu.

Izvor: Facebook/Niste znali
Naša velika glumica poznata po izuzetnoj skromnosti, umrla je zaboravljena od svih

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.