Škundrić pismom od Kravčenka tražio jeftinije gorivo

Izvor: Politika, 28.Mar.2012, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škundrić pismom od Kravčenka tražio jeftinije gorivo

Pri određivanju cene goriva NIS treba da se rukovodi i činjenicom da prerađuje 40 odsto domaće nafte

Zlatibor – Većih promena cene goriva na pumpama u Srbiji u narednom periodu neće biti, čime će NIS doprineti poboljšanju ukupnih ekonomskih prilika u zemlji. To će istovremeno doprineti i očuvanju projektovane inflacije – potvrdio je juče u razgovoru za „Politiku” Petar Škundrić, savetnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << premijera za energetiku na savetovanju „Energetika 2012” koje se održava na Zlatiboru:

– Zbog čestih promena cene goriva kod NIS-a uputio sam pismo menadžmentu da ne sme profit da bude osnovni pokretač politike u vreme krize, već da se u obzir pri formiranju cene derivata osim cene sirove nafte i kursa dolara mora uzeti i činjenica o učešću domaće nafte koja u ukupnoj preradi učestvuje sa 40 odsto – rekao je Škundrić objašnjavajući kako i ko može da amortizuje cenu goriva. To je, po njemu, i razlog što se ona nije menjala u poslednjih 10 dana.

Upitan kada će biti otvorena ponuda za izgradnju termoelektrane-toplane u Novom Sadu, Škundrić je odgovorio da će to biti do kraja aprila i dodaje da je ruska kompanija nosilac projekta. Iako se očekivalo da ponuda već bude otvorena do prolongiranja je došlo zbog nepovoljne finansijske ponude, odnosno visoke cene gasa kao ulazne komponente za rad TE-TO.

Ceo tekst pročitajte u štampanom izdanju od 29.marta. Ako ste zainteresovani da se pretplatite na elektronsko izdanje cele „Politike“ kliknite OVDE.

J. Petrović

objavljeno: 29. 03. 2012.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Škundrić "ukočio" cene goriva?

Izvor: B92, 29.Mar.2012, 10:10

Beograd -- Većih promena cene goriva na pumpama u Srbiji u narednom periodu neće biti, čime će NIS doprineti poboljšanju ukupnih ekonomskih prilika u zemlji...To će istovremeno doprineti i očuvanju projektovane inflacije, izjavio je Petar Škundrić, savetnik premijera za energetiku..."Zbog čestih...

Nastavak na B92...

Cene goriva "stabilne", ali svuda drugačije

Izvor: Mondo, 29.Mar.2012

Dok Petar Škundrić tvrdi da većih promena cene goriva na pumpama u Srbiji u narednom periodu neće biti, "Novosti" pišu da se cene razlikuju od pumpe do pumpe, čak i kod istih distributera.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.