Niki Hejli najavila da će glasati za Trampa

Izvor: VOA, 23.Maj.2024, 00:10

Niki Hejli najavila da će glasati za Trampa

Kolumbija, Južna Karolina — Nekadašnja republikanska pretendentkinja na predsedničku nominaciju Niki Hejli rekla je da će na predsedničkim izborima u novembru glasati za Donalda Trampa, koji joj je bio rival na primarnim stranačkim izborima. Ali, istakla je da Tramp mora da radi na tome da pridobije njene glasače. "Glasaću za Trampa", rekla je Hejli koja je bila ambasadorka u UN u njegovoj administraciji. "Ali, stojim iza onoga što sam rekla kad sam se povukla iz primarne trke, Tramp bi trebalo da dopre do ljudi koji su glasali za mene, a ne samo da pretpostavi da će sada glasati za njega. I iskreno se nadam da će to i uraditi", objasnila je Hejli koja je govorila na Hadson institutu u Vašingtonu. To je ujedno bilo i njeno prvo pojavljivanje u javnosti otkako je napustila trku za predsedničku nominaciju u Republikanskoj stranci, i prva javna podrška koju je dala Trampu. Takođe je i znak da se Republikanska stranka konsoliduje iza Trampa, uprkos tome što su ga neki videli kao pretnju u prošlosti. Hejli se povukla iz trke pre dva meseca, ali tada nije podržala Trampa, već ga optužila da pravi haos, da ne sarađuje sa međunarodnim saveznicima i dovodila u pitanje da li sa 77 godina može da bude predsednik. Tramp je, sa druge strane, često kritikovao ili vređao Hejli, zvao je "pilećim mozgom". Njegova kampanja sada nije komentarisala novu izjavu Niki Hejli. Kampanja predsednika Džoa Bajdena radi na tome da pridobije pristalice Niki Hejli. Predsednikov tim organizuje, u tišini, grupu "Republikanci za Bajdena", koja bi se fokusirala na glasače Hejli u svakoj od država koje odlučuju izbore, kažu upućeni u kampanju. Hejli je u Hadson institutu nekoliko puta kritikovala Bajdenovu spoljnu politiku i upravljanje krizom na granici sa Meksikom. Ona nije otkrila svoje dalje planove. Ako se ponovo bude kandidovala za predsedničku nominaciju, Hejli će morati da iznova pridobije bivše Trampove pristalice na republikanskim primarnim izborima. Ali, sada kada je podržala Trampa, rizikuje da udalji od sebe umerene i anti-trampovski nastrojene konzervativce.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Niki Hejli najavila podršku Trampu na izborima

Izvor: Danas, 23.Maj.2024

Nekadašnja republikanska kandidatkinja za predsedničku nominaciju u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) Niki Hejli izjavila je da će na izborima u novembru glasati za Donalda Trampa, koji joj je bio rival na primarnim stranačkim izborima.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.