Izvor: Blic, 23.Maj.2024, 05:28

DOLAZE SUPERĆELIJSKE OLUJE! Donose grad veličine jajeta i tornada, direktor RHMZ za "Blic" detaljno o ovoj opasnoj pojavi

Vremenske nepogode tutnje Srbijom, u utorak je zbog njih jedan život izgubljen u Somboru, a u Novom Pazaru je proglašena vanredna situacija. Prošle godine smo se svi upoznali sa superćelijskom olujom, od kojih se i sada strahuje, a direktor Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) prof. dr Jugoslav Nikolić kaže za "Blic" da globalni porast temperature svakako može doprineti porastu ovakvih oluja.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

IMALI SMO GRAD VELIČINE JAJETA A SAD DOLAZI NEŠTO GORE! Građani spremite se za superćelisku oluju, HARAĆE SRBIJOM

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Maj.2024

Vremenske nepogode tutnje Srbijom, u utorak je zbog njih jedan život izgubljen u Somboru, a u Novom Pazaru je proglašena vanredna situacija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.