Bentley i BMW u duginim bojama poslali važnu društvenu poruku FOTO

Izvor: B92, 16.Jul.2020, 10:07

Bentley i BMW u duginim bojama poslali važnu društvenu poruku FOTO

Britanski proizvođač se pridružio BMW-u koji je na isti način podržao virtuelni Prajd 2020.

Zbog pandemije su ove godine širom sveta otkazane brojne manifestacije i događaji koji okupljaju veliki broj učesnika.

Organizatori Prajd manifestacija (Parada ponosa) su u mnogim zemljama umesto na ulicama, obeležili ovaj dan online, a podršku su im pružile i pojedine automobilske kompanije.

U sverozapadnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Engleskoj su odlučili da organizuju svoj prvi virtuelni Prajd, i to uz pomoć lokalnih vlasti Istočnog Češira.

U organizaciju se aktivno uključio i Bentley čija je baza upravo u ovoj administrativnoj jedinici. Tako je iz pogona Kru stigao novi Bentley Continental GT kabriolet u duginim bojama.

Zanimljivo je da je za ovakav izgled spoljašnjosti Bentley koristio svoje unikatne nijanse boja, a ceo postupak farbanja je izveden ručno.

U kompaniji Bentley kažu kako ovim automobilom žele da skrenu pažnju na tri teme, i to: ponos na različitosti, zatim nadu i zahvalnost što se normalizuje poslovna situacija sa covid-19 krizom i podrška lokalnoj zajednici.

Bentley u ovome nije jedini. Krajem juna je BMW učinio isti gest u Americi. Nemački proizvođač je tada u dugine boje "obukao" jedan primerak Serije 8, takođe u kabriolet verziji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.