Uskoro 56 kamera na autoputu Beograd-Niš

Izvor: Mondo, 26.Mar.2019, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro 56 kamera na autoputu Beograd-Niš

JP "Putevi Srbije" planira da u junu postavi 56 kamera na 14 portala na autoputu od Beograd - Niš, najavio je rukovodilac Sektora za naplatu putarine u tom preduzeću Darko Savić.

Foto: MONDO/Predrag Vujić

"U fazi smo pilot projekta postavljanja video- nadzora, odnosno kamera na deonici autoputa od Beograda do Niša, koji predviđa 56 kamera >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << na 14 portala, a jedna od mogućnosti je merenje prosečne brzine po sekcijama", rekao je Savić novinarima na Sajmu automobila u Beogradu.

Na određenim sekcijama, gde nema odmorišta, predviđena je prosečna brzina, a u planu je da sistem u junu počne da funkcionise.

Tender je završen, radovi su počeli, i očekujemo da u junu zaživi ovaj projekat, rekao je Savić.

Foto: Data Media Market/Mondo

Prema njegovim rečima, ovo preduzeće beleži "značajan porast korisnika elektronske naplate putarina, i broj korisnika uredaja za ENP se uvecava svake godine".

U sistemu za elektronsku naplatu putarine trenutno ima gotovo 300.000 korisnika.

"Prodali smo više od 70.000 tagova za elektronsku naplatu putarine, a nakon otvaranja novih naplatnih stanica, 'Putevi Srbije' očekuju još masovnije kosricćenje sistema elektronske naplate", rekao je Savić.

Novine u radu su i to što je fizičkim licima omogućeno korišćenje postpejd usluga.

JP "Putevi Srbije" korisnicima elektronske naplate putarine u pripejd sistemu omogućava popuste na putarinu od 4 odsto do 10 procenata u zavisnosti od vrednosti uplacenih sredstava.

Ovo preduzeće je raspisalo javnu nabavku priprema nabavku i planira instalaciju još 10 elektropunjača na naplatnim stanicama.

Do juna još 10 elektropunjača na Koridoru 10
Pogledaj vesti o: Autoput Beograd-Niš

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uskoro 56 kamera na autoputu od Beograda do Niša

Izvor: Blic, 26.Mar.2019

JP "Putevi Srbije" planira da u junu postavi 56 kamera na 14 portala na autoputu Beograd-Niš, najavio je danas rukovodilac Sektora za naplatu putarine u tom preduzeću Darko Savić.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.