Novi radovi na autoputu Beograd – Niš

Izvor: Mondo, 26.Feb.2019, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi radovi na autoputu Beograd – Niš

Pored modernizacije naplatnih stanica, popravlja se i srednja kolovozna traka.

Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Slabih snežnih padavina ima samo u planinskim predelima centralne i zapadne Srbije, a posebno na Zlatiboru i Kopaoniku.

U ostatku zemlje očekuju se dobri vremenski uslovi za saobraćaj, ali vozači moraju da budu oprezni i voze sporije zbog mraza, koji sve vlažne deonice pretvara u opasna i klizava mesta, koja je teško primećuju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Saobraćaj je umerenog intenziteta na frekventnim putevima i odvija se bez zastoja.

Podsećamo da je u toku modernizacija naplatnih stanica na autoputu Beograd – Niš. Danas će u periodu od 7 do 19 časova biti zatvorena stanica "Markovac". U četvrtak će biti zatvorena stanica "Kolari", a u petak "Vodanj".

Usporeni saobraćaj očekuje vozače na istom autoputu od petlje "Ražanj" do nadvožnjaka za Žitkovac, u smeru ka Nišu. Zatvorena je srednja saobraćajna traka.

Radi se i na putu Čenta – Beograda, gde se menja odbojna ograda, pa se saobraćaj odvija jednom trakom, uz naizmenično propuštanje vozila.

Na naplatnim stanicama, kao ni na putničkim terminalima graničnih prelaza nema dužih zadržavanja.

Višesatna čekanja na izlazu zemlje očekuju vozače teretnih vozila. Na Batrovcima se čeka 240 minuta, kod Šida 180, Bačke Palanke 60, na Horgošu 240, a na Kelebiji 120 minuta.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.