Pet dana žalosti u Iranu zbog Raisijeve smrti; Danas pogrebni obredi u Tabrizu i Komu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Maj.2024, 08:03

Pet dana žalosti u Iranu zbog Raisijeve smrti; Danas pogrebni obredi u Tabrizu i Komu

U Iranu je proglašena petodnevna žalost povodom pogibije predsednika Ebrahima Raisija, a zvanična sahrana šefa države i drugih poginulih obaviće se u Tabrizu, odakle će tela žrtava kasnije biti preneta u rodne gradove žrtava. Dan žalosti zbog smrti iranskog predsednika proglašen je i najavljen u Turskoj i Pakistanu.
Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei objavio je petodnevnu žalost nakon smrti iranskog predsednika Ebrahima Raisija i izrazio saučešće narodu Irana.
Hamnei je zajedničkom slikom na Iksu (Tviteru) odao počast Raisiju, koji je, prema navodima medija, jednog dana trebalo da nasledi poziciju vrhovnog vođe Islamske republike.
Iran menja ime olimpijskog karavana u čast poginulog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.