Na putevima u Srbiji sneg od pet do deset centimetara

Izvor: Blic, 05.Feb.2012, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na putevima u Srbiji sneg od pet do deset centimetara

Autoputevi i magistralni putevi u Srbiji od jutros su vlažni, a mestimično ima snega u visini do pet ili 10 centimetara, pa JP "Putevi Srbije" preporučuju opreznu vožnju.

Snega do pet centimetara ima na većini puteva, kao i na autoputu Feketić - Novi Sad - most Beška, most Beška - Batajnica, kao i prema Nišu i dalje ka graničnim prelazima sa makedonijom i Bugarskom

Raskvašenog snega ima na teritoriji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Vranja, Niša, Požarevca, Valjeva, Beograda, Pančeva, Kosova, Novog Pazara, Subotice, Bačke, Beograda, Kragujevca, Zrenjanina, Rume, Zaječara, Kruševca, Užica, Požege, Ivanjice, Kosova, Kosova, Novog Sada, Mačve, Kolubare, Beograda i Beograda.

Obavezni lanci

Zbog vlažnih kolovoza i niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice, pa iz "Puteva Srbije" apeluju na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i da ne kreću na put bez zimske opreme i lanaca.

Leda ima na putnim pravcima Dub - Bajina Bašta - Rogačica - Okletac, Dub - Kostojevići - Rogačica - Debelo Brdo, Kremna - Kaluđerske bare - Bajina bašta, Bela Zemlja - Ljubiš.

Preko prevoja Iriški venac zabranjeno je kretanje teretnim vozilima, dok je šleperima i kamionima sa prikolicom zabranjeno kretanje preko Golog Brda

Neprohodni su putni pravci Prilike - Katići - Močioci kod Nove Varoši, kao i ski centra Brezovica, a magle ima na Kopaoniku.

U oblasti Požege moguća je poledica pored rečnih tokova, na mostovima i klisurama, planinskim prevojima, mogući odroni u stenskim usecima i zasecima, a na području Ivanjice put je neprohodan.

Povezane vesti: Snega na kolovozima ima do pet centimetara Kolovozi suvi, bez snega, savetuje se oprezna vožnja Tokom evakuacije na području Užica jedna osoba preminula Suvi i uglavnom prohodni kolovozi u Srbiji Srbija zavejana, vanredno stanje u 10 opština
Pogledaj vesti o: Autoput Beograd-Niš,   Autoput,   Zrenjanin,   Zaječar,   Kragujevac,   Subotica,   Kruševac,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.