Zvanično predstavljena osma generacija Toyota Hilux modela

Izvor: Moto.rs, 22.Maj.2015, 08:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvanično predstavljena osma generacija Toyota Hilux modela

Nakon mnoštva špijunskih fotografija koje su se pojavile, Toyota je konačno predstavila zvaničnim putem osmu generaciju modela Hilux. Ovaj model je najavljen kao potpuno novi pri čemu 2016 Hilux je 70mm duži i 20mm širi u odnosu na svog prethodnika.

Novi Hilux model poseduje blago nižu liniju krova i LED svetla za dnevnu vožnju. Vozilo usvaja nešto redefinisan dizajn eksterijera sa dubljim prednjim branikom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << istaknutim blatobranima i karakterističnim linijama karoserije.

Zadnji branik vozila je redizajniran dok novi zadnji kraj usvaja kameru koja snima iza vozila kao deo standardne opreme. Bazirano na nivou opreme, novi Hilux može da bude smešten na 16, 17 ili 18“ točkove. Kada je reč o kabini, vozilo usvaja enterijer više nalik na obični automobil koji će doneti ovom crossoveru dodatnu vrednost

Najznačajnija karakteristika enterijera je ekran osetljiv na dodir nalik na tablet za informaciono zabavnim sistemom zajedno sa 4WD prekidačem, kožnim tapacirungom i LCD ekranom pozicioniranim između brzinomera i tahometra.

Kada je reč o pogonskim agregatima ovog modela. 2016 Toyota Hilux model će biti dostupan u zavisnosti od tržišta sa 2.4L turbodizel motorom koji razvija 160ks snage i 400Nm obrtnog momenta, zajedno sa 2.8L turbodizel motorom koji je sertifikovan na 177ks snage i 450Nm obrtnog momenta.

Takođe, dostupan će biti i 2.7L četvorocilindarski atmosferski motor koji razvija 164ks snage i snažniji 4.0L šestocilindarski motor sa 2378ks snage. U zavisnosti od izbora motora, Toyota će ponuditi šestostepenu ili osmostepnu manuelnu transmisiju i šestostepenu automatsku transmisiju.

foto © Toyota

Nastavak na Moto.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.